Κυριακή
26 Μαρτίου 2023

Πιερρακάκης: Σε ένα τριήμερο κλείστηκαν 557.000 ραντεβού τρίτης δόσης

Kλείστηκαν 557.000 ραντεβού για την τρίτη δόση εμβολίου από την Παρασκευή έως την Κυριακή, γνωστοποίησε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

“Από τη στιγμή που η επιτροπή αποφάσισε η τρίτη δόση να γίνεται στους τρεις μήνες παρατηρήθηκε μια τεράστια κινητικότητα στο σύστημα. Είναι η μεγαλύτερη που έχουμε συναντήσει σήμερα”, τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι για την πρώτη δόση εμβολιασμού κλείστηκαν 44.112 ραντεβού από την Παρασκευή έως την Κυριακή.

Όσον αφορά τους πολίτες  ηλικίας άνω των 60 ετών, από την περασμένη Τρίτη που ανακοινώθηκε το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού έχουν κλειστεί 55.400 ραντεβού για την πρώτη δόση εμβολίου. 

Ήταν μεγάλο ποσοστό πληθυσμού που δεν είχε εμβολιαστεί μέχρι σήμερα και έπειτα από την ανακοίνωση των μέτρων έχουν προβεί στο κλείσιμο ραντεβού, πρόσθεσε ο υπουργός.

Ακόμα, μίλησε και για το θέμα των ψηφιακών υπογραφών. Όπως ανέφερε, 650 χιλιάδες ψηφιακές υπογραφές θα δοθούν δωρεάν εντός του Ιανουαρίου μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου σε στοχευμένες επαγγελματικές ομάδες, όπως σε δικηγόρους, σε συμβολαιογράφους, σε διαχειριστές επιχειρήσεων, σε μέλη σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και σε λογιστές.

“Είναι μια πολύ σημαντική υπηρεσία στον πολίτη και στον επαγγελματία πέραν από το γνήσιο της υπογραφής που ήδη όλοι έχουμε πρόσβαση.  Κάτι το οποίο δίνει ακόμη μεγαλύτερη διευκόλυνση για στοχευμένες επαγγελματικές ομάδες”, συμπλήρωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνει την πραγματικότητα - Οι πολίτες περιμένουν έργα, όχι τοξικότητα

Οι πολίτες από εμάς περιμένουν προτάσεις, λύσεις, έργα, όχι τοξικότητα και ανούσιους καυγάδες, επισημαίνει στην καθιερωμένη ανάρτησή του για τον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητ...

Φόρτωση άρθρων...