Κυριακή
05 Φεβρουαρίου 2023

Σε εννέα Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας αναδείχθηκαν νέοι πρόεδροι - Συνεχίζονται οι εκλογές τη Δευτέρα

Πολιτική

Σε εννέα Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας αναδείχθηκαν σήμερα κατά τον πρώτο γύρο των επαναληπτικών εκλογών νέοι πρόεδροι για την επόμενη τετραετία, ενώ σε δεύτερη ημέρα επαναληπτικών εκλογών περνούν αύριο οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά.

Από τους 9 Δικηγορικούς Συλλόγους στους 6 επανεξελέγησαν οι ίδιοι πρόεδροι και στους 3 εξελέγησαν νέοι πρόεδροι για πρώτη φορά.

Οι 9 Δικηγορικοί Σύλλογοι στους οποίους ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία και ανέδειξαν νέους προέδρου είναι οι εξής:

Βέροιας: Επανεξελέγει πρόεδρος ο Φώτιος Καραβασίλειος (50.20%) και ήρθε δεύτερος στις επιλογές των συναδέλφών του ο Γεώργιος Χατζόγλου (49,80%)

Ηρακλείου: Εξελέγει νέος πρόεδρος ο Νικόλαος Λογοθέτης (52.69%) και ήρθε δεύτερη στις επιλογές των συναδέλφών της η Αικατερίνη Κοσμαδάκη (47,31%)

Θεσπρωτίας: Επανεξελέγει ο Νικόλαος Μπέζας (67.16%) και ήρθε δεύτερος στις επιλογές των συναδέλφων του ο Κωνσταντίνος Σιντόρης (26.76%)

Θηβών: Επανεξελεγει πρόεδρος η Σωτηρία Μανάρα- Μαυράκη (56,16%) και ήρθε δεύτερος στις επιλογές των συναδέλφων του ο Χαράλαμπος Παπαχαραλάμπους (28.95%)

Ιωαννίνων: Εξελέγει νέα πρόεδρος η Χριστίνα Τσέτσου (54.17%) και ήρθε δεύτερη στις επιλογές των συναδέλφών της η Μαρία Νάκα (45.83%)

Κατερίνης: Επανεξελέγει πρόεδρος η Ασημίνα Στρίμπα (53.08%) και ήρθε δεύτερος στις επιλογές των συναδέλφών του ο Κωνσταντίνος Μηλιός (46.92%)

Κοζάνης: Επανεξελέγει πρόεδρος ο Χρήστος Δημητρόπουλος (63.39%) και ήρθε δεύτερη στις επιλογές των συναδέλφών της η Μαρία Κωνσταντινίδου (36.61%)

Λαρίσης: Εξελέγει νέος πρόεδρος ο Τρύφων Τσάτσαρος (53.04%) και ήρθε δεύτερη στις επιλογές των συναδέλφών της η Νικολέττα Μπασδέκη (46.96%)

Ρόδου: Επανεξελέγει πρόεδρος ο Βασίλειος Περίδης (65,30%) και ήρθε δεύτερος στις επιλογές των συναδέλφών του ο Γεώργιος Μαυρομμάτης (34.70%)

Συνεχίζονται οι εκλογές αύριο

Αύριο, συνεχίζεται η εκλογική αναμέτρηση στην Αθήνα, μεταξύ του Δημήτρη Βερβεσού και του Δημήτρη Αναστασόπουλου, στην Θεσσαλονίκη μεταξύ του Δημήτρη Φινοκαλιώτη και του Ευστάθιου Κουτσοχήνα και στον Πειραιά μεταξύ του Ηλία Κλάπα και του Πολυχρόνη Περιβολάρη.

Μικρή ήταν σήμερα η προσέλευση των Αθηναίων δικηγόρων την πρώτη ημέρα του δεύτερου γύρου των εκλογών στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ).

Από τους 23.427 Αθηναίους δικηγόρους που έχουν δικαίωμα ψήφου, προσήλθαν και άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα μόλις 3.119, ενώ την πρώτη ημέρα του α΄ γύρου (28.11.2021) είχαν προσέλθει και ψήφισαν 4.977 δικηγόροι. Η εκλογική διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο από 7 π.μ. έως 7 μ.μ. και θα αναδειχθεί νέος πρόεδρος για την επόμενη τετραετία.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ν.Δ. για ΣΥΡΙΖΑ: Με το «άγριο», «πιασμένους» και «κολλημένους», πολλή Δημοκρατία «μυρίζει»… (Video)

Τη σφοδρή αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν τα όσα ειπωθήκαν σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ από τους πρώην υπουργούς της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Σπίρτζη και Παύλο Πολάκη. Στην...

Φόρτωση άρθρων...