Με νέα σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για τον καθορισμό της λίστας μαρτύρων συνεχίστηκαν οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής που καλείται να ερευνήσει την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλειοψηφία πρότεινε να ξεκινήσουν οι καταθέσεις με τους πρώην διοικητές της ΕΥΠ Θεόδωρο Δραβίλλα (2012-15), Ιωάννη Ρουμπάτη (2015-19), Παναγιώτη Κοντολέων (2019-22), τον νυν διοικητή Θεμιστοκλή Δεμίρη, τους επικεφαλής της ΑΔΑΕ και της Αρχής Διαφάνειας, τους νόμιμους εκπρόσωπους των εταιρειών Krikel και intellexa και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από την πλευρά του προεδρείου της επιτροπής αναφέρθηκε ότι ο κατάλογος των μαρτύρων δεν είναι οριστικός και πως θα διευρύνεται ανάλογα με την πορεία των ερευνών και τα ευρήματα που θα προκύπτουν.

Η αναφορά του προεδρείου ωστόσο δεν ικανοποίησε τους εισηγητές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ οι οποίοι αποχώρησαν από τη συνεδρίαση διαμαρτυρόμενοι γιατί η αρχική λίστα δεν περιλαμβάνει πολιτικά πρόσωπα. Πηγές από την Κουμουνδούρου και την Χαριλάου Τρικούπη διευκρίνισαν ότι η αποχώρηση αφορά μόνο τη σημερινή συνεδρίαση.