Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Σημαντική επίσκεψη Μπλίνκεν στην Αθήνα – Έρχεται την Τρίτη, θα επισκεφτεί Τουρκία και Γερμανία

Το ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν σε Ελλάδα, Γερμανία και Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα το State Department.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στη Γερμανία, την Τουρκία και την Ελλάδα από τις 16 έως και 22 Φεβρουαρίου 2023.

Στις 16 Φεβρουαρίου ο Άντονι Μπλίνκεν θα ταξιδέψει στη Γερμανία για να παρακολουθήσει τη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, όπου θα συμμετάσχει σε μια σειρά διμερών και πολυμερών συναντήσεων με αντικείμενο τη συνεχή υποστήριξη στην Ουκρανία, την βοήθεια προς την Τουρκία και τον συριακό λαό και τη δέσμευση των ΗΠΑ για τη διατλαντική ασφάλεια και μια διεθνή τάξη βασισμένη σε κανόνες.

Την Άγκυρα και αμερικανική αεροπορική βάση θα επισκεφθεί ο Μπλίνκεν στην Τουρκία

Στη συνέχεια, ο Άντονι Μπλίνκεν θα επισκεφθεί την αμερικανική αεροπορική βάση στο Ιντσιρλίκ της Τουρκίας στις 19 Φεβρουαρίου για να δει από κοντά τις προσπάθειες των ΗΠΑ που συνδράμουν τις τουρκικές αρχές στην ανταπόκριση στις καταστροφές που προκλήθηκαν από τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου.

Έπειτα θα ταξιδέψει στην Άγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και άλλους ανώτερους Τούρκους αξιωματούχους για να συζητήσουν τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των ΗΠΑ στην Τουρκία και τον τουρκικό λαό μετά τους καταστροφικούς σεισμούς, καθώς και τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας με την Τουρκία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του State Department, ο Μπλίνκεν θα ευχαριστήσει επίσης την κυβέρνηση της Τουρκίας για την υποστήριξή της στη διασυνοριακή βοήθεια στις πληγείσες περιοχές της Συρίας.

Συναντήσεις με Μητσοτάκη, Δένδια και Τσίπρα στην Αθήνα

Τελευταίο σταθμό του προγράμματος του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών θα αποτελέσει η Αθήνα, όπου ο Άντονι Μπλίνκεν θα συναντηθεί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, καθώς και με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, για να συζητήσουν την αμυντική συνεργασία, την ενεργειακή ασφάλεια και την κοινή δέσμευση των δύο χωρών για υπεράσπιση της δημοκρατίας.

Ακόμα, ο Άντονι Μπλίνκεν θα ξεκινήσει τον τέταρτο γύρο του Στρατηγικού Διαλόγου ΗΠΑ-Ελλάδας στις 21 Φεβρουαρίου.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΥΠΕΞ για έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Καταγράφει χωρίς διερεύνηση καταγγελίες ΜΚΟ

«Η έκθεση καταγράφει, χωρίς περαιτέρω διερεύνηση, καταγγελίες μη κυβερνητικών οργανώσεων για τις οποίες δεν πραγματοποιείται ανεξάρτητος έλεγχος», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών ...

Μαρινάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ στέλνει υπόμνημα για τους Σπαρτιάτες, ενώ η προθεσμία έληξε από τις 20 του μήνα

Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ ασκεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σχετικά με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα του κόμματος «Σπαρτιάτες». Νέα Δημοκρατία...

Φόρτωση άρθρων...