Σαββάτο
27 Ιουλίου 2024

Σκέρτσος για επιστολή Μητσοτάκη στην Κομισιόν: «Είναι η ώρα για παρεμβάσεις»

«Είναι η ώρα πολιτικής και ρυθμιστικής παρέμβασης στις αυξήσεις των τιμών ενέργειας», τονίζει ο Άκης Σκέρτσος, με αφορμή την επιστολή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, προς την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σε ανάρτησή του στo facebook, ο υπουργός Επικρατείας αναφέρει: «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει την κοινή παρέμβαση των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών ενέργειας στις διεθνείς αγορές εμπορίας φυσικού αερίου με 6 άμεσα και προσωρινά μέτρα που θα βάλουν τέρμα στις ανεξέλεγκτες αυξήσεις τιμών ενέργειας».

Ακόμα, ο Άκης Σκέρτσος προσθέτει: «Όταν οι αγορές παύουν να λειτουργούν προς το συμφέρον των πολιτών και των οικονομιών, με βάση τους κανόνες της προσφοράς και της ζήτησης, τότε έρχεται η ώρα της πολιτικής και ρυθμιστικής παρέμβασης ώστε να ισορροπήσουν σε νέα πιο λογικά επίπεδα. Τώρα είναι αυτή η ώρα». Ο υπουργός συνοδεύει την ανάρτησή του με το άρθρο του Πρωθυπουργού στο «Politico» (που αποτελεί περιληπτική εκδοχή της επιστολής).

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καταπέλτης ο Τασούλας: «Χυδαίος ζήτουλας προσοχής ο Πολάκης» - Του κόβει τη μισή βουλευτική αποζημίωση

Την έντονη αντίδραση του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, προκάλεσε η επίθεση του Παύλου Πολάκη σε συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη. Ο Πρόεδρος της Βουλής επέβαλε στον ...

Φόρτωση άρθρων...