Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Σκέρτσος: «Η Ελλάδα αυτή δεν μας εκφράζει, υποχρέωσή μας να την αλλάξουμε»

Στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη αναφέρθηκε ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Ευθύνες υπάρχουν, δεν θα δείξουμε με το δάχτυλο στα παρελθόν για να αποδώσουμε ευθύνες σε προηγούμενες κυβερνήσεις. Αλλά θα αναλάβουμε εμείς την ευθύνη να αλλάξουμε τα πράγματα», τόνισε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός.

«Κάναμε προσπάθεια ανάταξης των ελληνικών σιδηροδρόμων, αλλά δεν προλάβαμε να ολοκληρώσουμε το έργο μας», είπε ο Άκης Σκέρτσος και αναφέρθηκε στο σύστημα τηλεδιοίκησης και τις ενέργειες που έγιναν για να ολοκληρωθεί από τη σημερινή Κυβέρνηση που το παρέλαβε με μόλις το 18% του έργου ολοκληρωμένο από την προηγούμενη, τονίζοντας ότι σε λίγους μήνες θα είναι απόλυτα έτοιμο.

«Η Ελλάδα αυτή δεν μας εκφράζει. Η ευθύνη μας είναι να την αλλάξουμε», υπογράμμισε στη συνέχεια ο Άκης Σκέρτσος και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα, δυστυχώς, είναι μια αφιλόξενη χώρα για τους νέους της, αυτό όμως αλλάζει σταδιακά».

Αναφερόμενος στην παραίτηση του Κώστα Καραμανλή, είπε ότι, «αν και αυτονόητη, δεν είναι συνηθισμένη στη χώρα μας η αυθημερόν παραίτηση και η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης».

Στο ενδεχόμενο να είναι και πάλι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές ο Κώστας Καραμανλής, είπε ότι «αν θέλει να κριθεί από τους πολίτες θα πρέπει να του δώσουμε το δικαίωμα να το κάνει.

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε στο επεισόδιο με τον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη, χαρακτηρίζοντας το «απόλυτα καταδικαστέο» και υπογραμμίζοντας ότι «η πολιτική βία δεν έχει χώρο σε καμιά δημοκρατία».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σκέρτσος για το πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή: Η απέραντη πολιτική υποκρισία των «άκρων»

Με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα στο Κοινοβούλιο, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος σημειώνει, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι "οι μέρες αυτές είναι αποκαλυπτικέ...

Μαρινάκης για τα αντιαεροπορικά Crotale στη Γαλλία: Εφόσον ζητηθεί θα γίνει, αλλά για περιορισμένο διάστημα

Τις πληροφορίες πως η Γαλλία έχει ζητήσει από την Ελλάδα την αντιαεροπορική συστοιχία Crotale για την κάλυψη του εναέριου χώρου του Παρισιού κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων,...

Φόρτωση άρθρων...