Παρασκευή
21 Ιουνίου 2024

Σκέρτσος: Πανηγυρική η κρίση της Επιστημονικής Υπηρεσίας υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια

Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας που είχαν κατατεθεί από «Ελληνική Λύση», «Σπαρτιάτες» και «Νίκη» στο νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών. 

«Είναι ευπρόσδεκτες οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας που έγιναν από τα τρία κόμματα, όπως και το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία. Προσπαθούν αυτοί που καταθέτουν αυτές τις ενστάσεις και αυτές τις απόψεις να προκαλέσουν κάποια, κατά την αντίληψή τους, ρήγματα στη συνοχή της Νέας Δημοκρατίας. Δεν θα το πετύχουν», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

«Η συνοχή της Νέας Δημοκρατίας είναι αρραγής, έχει αποδειχθεί διαχρονικά, η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα το οποίο έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, την κράτησε στην Ευρώπη και έχει δεσμευτεί, έναντι του ελληνικού λαού, να την κάνει ακόμη πιο ευρωπαϊκή. Αυτοί που πρέπει να απολογούνται είναι αυτοί που θέλουν να ξεστρατίσει η Ελλάδα από την Ευρώπη και δυστυχώς, τολμώ να πω ότι τα κόμματα που θέτουν αυτές τις ενστάσεις ανήκουν σε αυτή την κατηγορία», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο υπουργός Επικρατείας σχολίασε ότι υπάρχει κοινό αίτημα ονομαστικής από τη «Νίκη» και τους «Σπαρτιάτες». «Είναι αποκαλυπτικό διότι η «Νίκη» που παρουσιάζεται ως κόμμα κοντά στη θρησκεία, που υποστηρίζει την πραότητα, την ηπιότητα, σύρεται και δίνει κάλυψη σε ένα κόμμα το οποίο ελέγχεται αυτή τη στιγμή ότι αποτελεί βιτρίνα ενός εγκληματία», είπε ο Άκης Σκέρτσος.

Απευθυνόμενος στην Ελληνική Λύση, ο υπουργός Επικρατείας σχολίασε πως εργαλειοποίηση της θρησκείας «είναι ακραία ανέντιμη» και δεν έχει χώρο μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο. «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, τα του Θεού τω Θεώ, δεν υπάρχει κανένας λόγος να εργαλειοποιείτε τη θρησκεία, πόσο μάλλον όταν ο αρχηγός του κόμματος της Ελληνικής Λύσης έχει μιλήσει και έχει εμπορευτεί “επιστολές του Ιησού”. Πρέπει να δείχνουμε μεγαλύτερο σεβασμό στον ρόλο της θρησκείας, στην ανεξαρτησία της θρησκείας και να μην μπλέκουμε πολιτειακά ζητήματα με θεολογικά ζητήματα», είπε ο Άκης Σκέρτσος και προσέθεσε: «Άκουσα μια επίκληση στον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας. Τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μπορούν να τον επικαλούνται αυτοί οι οποίοι πιστεύουν ότι η θέση της Ελλάδας ανήκει στη Δύση, και μόνον αυτοί».

Ο υπουργός Επικρατείας προέτρεψε όλους να διαβάσουν την έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής που «κάνει πανηγυρική κρίση υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου» και λέει ότι το νομοσχέδιο υλοποιεί θεμελιώδεις συνταγματικές προβλέψεις, που αφορούν στην ισότητα, στην ισονομία, στην ισοπολιτεία, στο κράτος δικαίου, στη Δικαιοσύνη. 

Επίσης, επισήμανε ότι στην έκθεση αναφέρεται και η νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου Πάγου που όταν κλήθηκαν να κρίνουν το σύμφωνο συμβίωσης, τους γάμους της Τήλου, δεν άφησαν αμφισβήτηση, ως προς τη συνταγματικότητα του συμφώνου συμβίωσης και είπαν ότι ανήκει στη διακριτική ευχέρεια του Έλληνα νομοθέτη. 

Αναφορά περιλαμβάνεται στην ίδια έκθεση και στις αποφάσεις Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, του Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που κατοχυρώνουν νομολογιακά την ομόφυλη οικογένεια, τα ομόφυλα γονεϊκά δικαιώματα και την υποχρέωση των κρατών μελών να παρέχουν προστασία σε αυτές τις οικογένειες.

Με αυτό το σκεπτικό ο υπουργός Επικρατείας κάλεσε τα κόμματα να καταψηφίσουν τις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης: Ενισχύουμε τους συνταξιούχους χωρίς να εκτροχιάζεται η δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ξεκίνησε τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφερόμενος στην έκτακτη συνεισφορά 33% για τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων. «...

Σπίρτζης: Ο Κασσελάκης δεν πρέπει να απολογηθεί για την αποτυχία στις ευρωεκλογές;

Την εκτίμηση ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς απέτυχαν «η μη πολιτική και η άκρατη επικοινωνία» προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ π...

Βορίδης: Πολιτική δέσμευση η υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες της Κυβέρνησης έως 30 Ιουνίου

Απάντηση στις επικρίσεις που δέχθηκε η ρύθμιση για τo πόθεν έσχες, όπως αυτή προωθήθηκε με χθεσινή τροπολογία, έδωσε ο Μάκης Βορίδης, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής. ...

Φόρτωση άρθρων...