Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Σκέρτσος: «Τα αποτελέσματα της Aντιπολίτευσης δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για διερευνητικές εντολές»

«Το εντυπωσιακό ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στις χθεσινές Eθνικές Eκλογές ισοδυναμεί με «θετική ψήφο και ανανέωση εντολής» στην κυβέρνηση», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ για το ενδεχόμενο συνεργασίας για την αποφυγή προσφυγής σε δεύτερες κάλπες ο Άκης Σκέρτσος δήλωσε ότι «ήδη έχουν γίνει τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς και τα αποτελέσματα της αντιπολίτευσης δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για να γίνουν κύκλοι διερευνητικών εντολών».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι το προεδρικό διάταγμα ορίζει μια συγκεκριμένη ημερομηνία για τη σύσταση της νέας βουλής και πρέπει να δούμε εάν μπορούμε να φέρουμε νωρίτερα την ημερομηνία σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνει το Σύνταγμα. Αναφορικά με το εάν είναι εφικτή η ημερομηνία της 25ης Ιουνίου για τις δεύτερες εκλογές τόνισε ότι «εξετάζουμε αν μπορούμε να επιταχύνουμε τις δεύτερες εκλογές» επισημαίνοντας ότι αυτές τις απαντήσεις θα τις έχουν μέσα στην ημέρα.

Ερωτηθείς εάν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραδώσει σήμερα τη διερευνητική εντολή που αναμένεται να λάβει απάντησε καταφατικά. «Χθες έγιναν κάποιες επικοινωνίες με τους δύο αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ξέρω εάν επαναληφθούν και σήμερα» αποκαλύπτοντας ότι οι λεπτομέρειες της στρατηγικής της Νέας Δημοκρατίας θα συζητηθούν στη σύσκεψη που θα γίνει αργότερα. 

«Η κοινωνία έδειξε ότι θέλει μια κυβέρνηση το συντομότερο δυνατό. Έχουμε πολλές εξωτερικές προκλήσεις. Πολλές εκκρεμότητες ανοιχτές και δε χρειάζεται να χάνουμε χρόνο», πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας.

Ο Άκης Σκέρτσος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στη Νέα Δημοκρατία «καταφέραμε να διαχειριστούμε ιστορικά πρωτοφανείς κρίσεις» λέγοντας ότι ο κόσμος ψήφισε με θετικό πρόσημο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοντονής για Μάτι: Το δικαστήριο δίκασε με βάση τον Ποινικό Κώδικα που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Την απόφαση του δικαστηρίου που αφορά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι κλήθηκε να σχολιάσει προ ημερών στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 ο πρώην υπουργός Δικα...

Στην Τήνο για το Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Τήνο θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την οικογένειά του, σε μία μικρή ανάπαυλα πριν από την προεκλογική περίοδο εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίο...

Φόρτωση άρθρων...