Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Σκέρτσος: «Ζητούμε συγγνώμη, θα αναζητηθούν ευθύνες όταν τελειώσει η μάχη»

Ο Άκης Σκέρτσος ζήτησε συγγνώμη για τις αστοχίες και τα λάθη σχετικά με την κακοκαιρία «Ελπίδα», ενώ προανήγγειλε κυρώσεις, αλλά και βελτιώσεις του κρατικού μηχανισμού στην αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.

Στην παρουσία του στο κεντρικό δελτίο του STAR, ο υπουργός ανέφερε ότι η κακοκαιρία «Ελπίδα» αιφνιδίασε τον κρατικό μηχανισμό, καθώς ναι μεν υπήρχε πρόβλεψη των μετεωρολόγων, αλλά «ήταν εντονότερο από το αναμενόμενο και ήρθε και νωρίτερα». «Έλειπαν τα αναγκαία ποιοτικά χαρακτηριστικά της πρόγνωσης που θα έκανε την ανταπόκριση του κράτους καλύτερη», ανέφερε.

Παραδέχτηκε δε, ότι για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων που απαιτούν τη συνέργεια και τη συνεργασία πολλών φορέων, «δεν υπάρχει η ανάλογη εμπειρία. Για αυτό τα αντανακλαστικά μας δεν ήταν τα αναμενόμενα», αν και σε σχέση με τη «Μήδεια», η «ανταπόκριση ήταν καλύτερη».

«Λυπούμαστε για αυτό που έγινε αλλά θα μάθουμε από αυτό», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «εμείς δεν συγκαλύπτουμε καμία δυσκολία, αλλά θέλουμε να μαθαίνουμε από αυτές». Και υπογράμμισε: «Έχουμε αποδείξει ότι όταν εντοπίζεται αστοχία, αυτή θεραπεύεται». «Προφανώς ο μηχανισμός χρειάζεται βελτίωση», σημείωσε, ενώ ενημέρωσε ότι μέχρι αύριο θα έχουν αποκατασταθεί παντού τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, καθώς παραμένουν χωρίς ρεύμα περίπου 5.000 συνδέσεις.

Σχετικά με το ζήτημα της απόδοσης ευθυνών, ο υπουργός ήταν σαφής: «Ευθύνες θα αποδοθούν, στην ώρα τους όμως, τώρα είμαστε ακόμα στη μάχη».

Ερωτώμενος για τις ευθύνες της Αττικής Οδού, ανέφερε: «Η εταιρεία δείχνει ότι έχει αναλάβει την ευθύνη της, με τη συμφωνία καταβολής αποζημιώσεων έπειτα από το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού και της παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου, είναι κρίμα όμως όλο αυτό γιατί επί 20 χρόνια ήταν υποδειγματική η λειτουργία του δρόμου».

Ωστόσο, ανέφερε ότι έπονται κυρώσεις κατά της εταιρείας. «Θα υπάρξουν κι άλλες κυρώσεις, έπειτα από τη γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου Υποδομών. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι όταν δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, θα τους αποδοθούν ευθύνες».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης από Μυτιλήνη: Είχαμε πει ότι θα κάνουμε την χώρα εργοτάξιο και τώρα τα έργα παραδίδονται

Στην εκδήλωση για την παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου μίλησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Με το έργο ο χρόνος που θα απαιτείται για τ...

Φόρτωση άρθρων...