Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Σκρέκας: Τα μέτρα στήριξης της βιομηχανίας θα συνεχισθούν

Τα μέτρα για τη στήριξη της βιομηχανίας απέναντι στην ενεργειακή καταιγίδα θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια του 2022, εφόσον δεν παρατηρηθεί αποκλιμάκωση των τιμών ενέργειας.

Αυτό διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, σε συνάντηση που είχε μαζί τους.

Επίσης, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο θα συνεχίσει τις εντατικές προσπάθειες με σκοπό την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωσης της επέκτασης για την αντιστάθμιση λόγω επιβάρυνσης από το κόστος δικαιωμάτων εκπομπών CO2 και της διακοψιμότητας.

Η Κυβέρνηση έχει εξαγγείλει από τις 7 Ιανουαρίου μέτρα με στόχο την στήριξη των ελληνικών μεταποιητικών επιχειρήσεων απέναντι σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία οι συνέπειες της οποίας αναφέρθηκαν αναλυτικά.

Σχετικά με το μέτρο Net Metering και το αίτημα επέκτασης υποδομών, δικτύων και αδειοδοτήσεων, ο υπουργός ανέφερε ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας βρίσκεται σε διαδικασία προετοιμασίας για την παρουσίαση προγράμμ`ατος μέσω του οποίου θα επιδοτείται το κόστος σύνδεσης χωρίς περιορισμό στην απόσταση. 

Ακόμα, εξετάζεται η δυνατότητα επιδότησης επενδύσεων που αφορούν στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών για αυτοκατανάλωση με ταυτοχρονισμό.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδος προέβη σε μια σειρά προτάσεων με στόχο την ενίσχυση του ανταγωνισμού στην αγορά ενέργειας και υπήρξε συμφωνία ότι ο ελεύθερος ανταγωνισμός είναι προϋπόθεση της αντιμετώπισης της υφιστάμενης ενεργειακής κρίσης και προς όφελος της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για το πρόγραμμα πολιτικής προστασίας «Αιγίς»: Έμφαση σε πρόληψη, καταστολή και αποκατάσταση

«Έχουμε κάνει ό,τι μπορούσαμε καλύτερο για να προετοιμαστούμε για το φετινό καλοκαίρι», τόνισε ο Πρωθυπουργός. «Η Ελλάδα του 2024 δεν θυμίζει σε τίποτα την Ελλάδα του 2019».

Ρωμανός για τις «ευπρόσδεκτες» ψήφους των Σπαρτιατών από τον ξάδερφο Κασσελάκη: Όσο κι αν αλλάζει η βιτρίνα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει

Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η δήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και ξαδέρφου του προέδρου του κόμματος, Βασίλη Κασσελάκη ο οποίος είπε πως είναι ευπρόσδ...

Φόρτωση άρθρων...