Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Σκρέκας: Θα επιστρέψουν στους πολίτες τα χρήματα από την φορολόγηση των υπερεσόδων της ενέργειας

«Η Ελλάδα εισάγει πετρέλαιο από τη Ρωσία, σε ποσοστό 16%», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, σημειώνοντας πως αναζητούνται εναλλακτικές ροές εφοδιασμού.

Ο Κώστας Σκρέκας ανέφερε πως η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για εμπάργκο δεν θα επηρεάσει την επάρκεια τη χώρας για τουλάχιστον έξι μήνες, όσο δηλαδή διαρκούν τα στρατηγικά αποθέματα της χώρας.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», ο υπουργός τόνισε πως ο πόλεμος έχει προκαλέσει μεγάλη ανθρωπιστική καταστροφή, πρέπει να σταματήσει και για το λόγο αυτό η Δύση επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία.

Στη συνέχεια, ο Κώστας Σκρέκας επανέλαβε πως θα επιστρέψουν στους πολίτες τα χρήματα από την φορολόγηση των υπερεσόδων από τις εταιρίες ενέργειας.

Επίσης, εξήγησε ότι δημιουργείται ένας δίχτυ προστασίας με πλαφόν στη χονδρική και επιδοτήσεις στη λιανική τιμή πώλησης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας διευκρίνισε ότι στους οικιακούς καταναλωτές απορροφούμε έως το 85% της αύξησης ενώ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις η απορρόφηση της αύξησης διαμορφώνεται σε 82%.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σκέρτσος για το πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή: Η απέραντη πολιτική υποκρισία των «άκρων»

Με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα στο Κοινοβούλιο, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος σημειώνει, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι "οι μέρες αυτές είναι αποκαλυπτικέ...

Μαρινάκης για τα αντιαεροπορικά Crotale στη Γαλλία: Εφόσον ζητηθεί θα γίνει, αλλά για περιορισμένο διάστημα

Τις πληροφορίες πως η Γαλλία έχει ζητήσει από την Ελλάδα την αντιαεροπορική συστοιχία Crotale για την κάλυψη του εναέριου χώρου του Παρισιού κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων,...

Φόρτωση άρθρων...