Κυριακή
14 Ιουλίου 2024

Σκρέκας: Θα επιστρέψουν στους πολίτες τα χρήματα από την φορολόγηση των υπερεσόδων της ενέργειας

«Η Ελλάδα εισάγει πετρέλαιο από τη Ρωσία, σε ποσοστό 16%», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, σημειώνοντας πως αναζητούνται εναλλακτικές ροές εφοδιασμού.

Ο Κώστας Σκρέκας ανέφερε πως η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για εμπάργκο δεν θα επηρεάσει την επάρκεια τη χώρας για τουλάχιστον έξι μήνες, όσο δηλαδή διαρκούν τα στρατηγικά αποθέματα της χώρας.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», ο υπουργός τόνισε πως ο πόλεμος έχει προκαλέσει μεγάλη ανθρωπιστική καταστροφή, πρέπει να σταματήσει και για το λόγο αυτό η Δύση επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία.

Στη συνέχεια, ο Κώστας Σκρέκας επανέλαβε πως θα επιστρέψουν στους πολίτες τα χρήματα από την φορολόγηση των υπερεσόδων από τις εταιρίες ενέργειας.

Επίσης, εξήγησε ότι δημιουργείται ένας δίχτυ προστασίας με πλαφόν στη χονδρική και επιδοτήσεις στη λιανική τιμή πώλησης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας διευκρίνισε ότι στους οικιακούς καταναλωτές απορροφούμε έως το 85% της αύξησης ενώ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις η απορρόφηση της αύξησης διαμορφώνεται σε 82%.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης για ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάνε παραιτήσεις υπουργών ενώ είναι πλήρως ανενημέρωτοι

Για φθηνή αντιπολίτευση κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η Κυβέρνηση έπειτα από την ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με την οποία ζητούσε την παραίτηση Χατζηδάκη ...

Μητσοτάκης στο CNN: Ως Ευρώπη πρέπει να δαπανούμε περισσότερα για την Αμυνα, δεν μπορούμε να στηριζόμαστε μόνο στις ΗΠΑ

Τα αληθινά προβλήματα είναι η ακρίβεια και η μετανάστευση, τόνισε ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας υπεβολικό τον φόβο της ανόδου της Ακροδεξιάς

Κυβερνητικές πηγές για Μπελέρη: «Έγινε το αυτονόητο το οποίο δεν συμβαίνει πάντα»

Άδεια για να ορκιστεί ευρωβουλευτής έλαβε ο φυλακισμένος Φρέντι Μπελέρης από τις αλβανικές Aρχές και τη Δευτέρα θα ταξιδέψει αεροπορικώς στην Αθήνα και στη συνέχεια στο Στρασβούργο...

Φόρτωση άρθρων...