Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Σκυλακάκης: «Έχει υπολογιστεί το κόστος τυχόν μέτρων»

«Οι αποφάσεις τυχόν περιοριστικών μέτρων θα ληφθούν μετά τα Χριστούγεννα», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι κάτι τέτοιο δεν σημαίνει lockdown του τύπου του παρελθόντος.

«Αν δεν ξέρουμε ποια είναι η πανδημία που θα έχουμε δεν μπορούμε να πάρουμε μέτρα, ούτε να τρομοκρατούμε τον κόσμο πριν τα στοιχεία. Τα σενάρια τρόμου προκαλούν στην οικονομία ζημιά ακόμα και όταν δεν συμβαίνουν», ανέφερε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι «αν θα χρειαστεί να ληφθούν μέτρα υγειονομικής προστασίας με μεγαλύτερο οικονομικό κόστος, αυτό έχει υπολογιστεί στον προϋπολογισμό, ο όποιος έχει ένα μεγάλο αποθεματικό Covid».

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης προανήγγειλε μόνιμη παρέμβαση για την ακρίβεια στον τομέα της ενέργειας, καθώς, όπως είπε «θα πηγαίνει πάνω – κάτω για χρόνια».

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι στο φυσικό αέριο γίνονται παρεμβάσεις με έκπτωση αλλά και μέσω του επιδόματος θέρμανσης, ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα είναι η ακρίβεια στην ηλεκτρική ενέργεια που μεταφέρεται και στα υπόλοιπα προϊόντα.

«Εκεί κάνουμε μια παρέμβαση σημαντική και θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε με στόχο να μεταθέσουμε ένα μέρος του προβλήματος στο μέλλον», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός εξηγώντας ότι ένα κομμάτι θα το «σηκώσει» ο προϋπολογισμός της γενικής κυβέρνησης και ένα κομμάτι αναγκαστικά η κοινωνία.


Επίσης, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης επισήμανε θα γίνει μια σημαντική και αξιόλογη αύξηση στον κατώτατο μισθό το επόμενο έτος.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...