Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Σκυλακάκης σε Φάμελλο: Παραμύθι τα περί ιδιωτικοποίησης του νερού

Υψηλοί τόνοι επικράτησαν σήμερα στη Βουλή με αφορμή τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2024, ο οποίος πρόκειται να ψηφιστεί με ονομαστική ψηφοφορία το βράδυ της Κυριακής.

Κατά την τοποθέτησή του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, τόνισε ότι η Κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση του νερού, απαντώντας κατηγορηματικά στον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, ο οποίος έκανε λόγο στην παρέμβασή του ότι η Νέα Δημοκρατία χρεοκόπησε τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης.

Δεν έχουμε καμία πρόθεση να κάνουμε ιδιωτικοποίηση του νερού επανέλαβε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, τοποθετούμενος στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί του κρατικού Προϋπολογισμού 2024. Αναφερόμενος στο στόχο του υπουργείου να επενδυθούν πόροι στη μεταρρύθμιση των φορέων παροχής πόσιμου νερού - πλην Αθηνών και Θεσσαλονίκης - λόγω συσσώρευσης υποχρεώσεων σε μέρος αυτών, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης είπε ότι επιδιώκουμε να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητά τους, ώστε να έχουμε φθηνό και καθαρό νερό, να μην κλείνουμε το μάτι στους κακοπληρωτές και να έχουμε μείωση βλαβών. Σημείωσε μάλιστα ότι, το πώς θα γίνει αυτό, θα το συζητήσουμε με την τοπική αυτοδιοίκηση εξαντλητικά.

Σε παρέμβασή του, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, είπε ότι η κυβέρνηση, αφού χρεοκόπησε τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης, διότι τους χρέωσαν το ενεργειακό κόστος της ρήτρας αναπροσαρμογής και δεν επέτρεψαν στους δήμους να στελεχώσουν τις ΔΕΥΑ, [..] προχωρά στην εισαγωγή των ΣΔΙΤ στην διαχείριση της ύδρευσης και αποχέτευσης. «Θα μας βρείτε απέναντι» στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του νερού, τα οποία είναι σε βάρος των αναγκών των πολιτών, σε αντίθεση ακόμα και στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, και υπέρ της τακτοποίησης των κολλητών σας, είπε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ.

Για προαναγγελία ιδιωτικοποίησης του νερού «από την πίσω πόρτα» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος μίλησε για «αρπακτικά» που ήδη συμμετέχουν στη διαχείριση των υδατικών πόρων.

Απαντώντας, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης είπε ότι τα περί ιδιωτικοποίησης του νερού ήταν ένα παραμύθι. «Δεν υπάρχει αντικείμενο όταν μιλάτε για ιδιωτικοποίηση του νερού, διότι δεν έχουμε πρόθεση να κάνουμε ιδιωτικοποίηση του νερού. Προς τι αυτή η πιπίλα με το παραμύθι αυτό, εφόσον δεν έχουμε πρόθεση; Για να κινητοποιούμε ανθρώπους και να τους βλάψουμε στο τέλος;». 

Όπως σημείωσε «αυτό που ζητάμε να κάνουμε είναι να υπάρξει καλύτερη ποιότητα παροχής υπηρεσιών νερού και είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε τους φορείς παροχής νερού και να κουβεντιάσουμε μαζί τους για το πώς θα το πετύχουμε. Και να εξασφαλίσουμε,[..] ότι θα επενδυθούν σωστά τα χρήματα των φορολογουμένων προς το σκοπό αυτό, τόνισε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Παράλληλα, και απαντώντας σε παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνο Χήτα για να νέα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης είπε ότι πλέον οι καταναλωτές θα γνωρίζουν ξεκάθαρα τις τιμές. «Ξέρετε κάτι; Ο ανταγωνισμός δουλεύει. Η αγορά ήδη ταρακουνιέται. Οι τιμές θα πάνε προς τα κάτω» προέβλεψε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φλωρίδης: Υποκριτική η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στη δικαστική απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι

Συγκριτικά στοιχεία για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι Ποινικοί Κώδικες του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας τα εγκλήματα ανθρωποκτονίας και εμπρησμού κατέθεσε στη Βουλή ο Γιώργος ...

Βορίδης: Η εμφάνιση των πολιτικών αρχηγών εξηγεί γιατί η Ν.Δ. θα είναι πρώτη στις Ευρωεκλογές

Τις τοποθετήσεις των επικεφαλής ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και «Πλεύσης Ελευθερίας» στη Βουλή σχολίασε ο Μάκης Βορίδης. «Οι πολίτες, αυτό που βλέπουν, είναι ότι από τη μια έχουν μια κυβέρνησ...

Μαρινάκης: Η επιστολική ψήφος ήρθε για να μείνει - Γράφτηκαν 202.556 εκλογείς από 128 χώρες

Ως μια «μεγάλη αλλαγή, που ήρθε για να μείνει» χαρακτήρισε την επιστολική ψήφο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως είπε, η...

Φόρτωση άρθρων...