Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Προκλητικός ο Σοϊλού: «Η Αγία Σοφία ήταν μόνο η αρχή – Δικό μας το φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο»

Σε νέα πρόκληση προχώρησε η Τουρκία. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, να κάνει προκλητικές δηλώσεις ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στην Αγία Σοφία όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παρά τη κατακραυγή για τους βανδαλισμούς στην Αγία Σοφία, ο στενός συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι μόνο η αρχή υπογραμμίζοντας ουσιαστικά ότι η Τουρκία δεν φοβάται τη Δύση.

«Επειδή είπαν δεν μπορείτε να το κάνετε, ανοίξαμε ξανά τα κλειστά Βαρώσια στην Κύπρο, με τη θέληση του Προέδρου μας. Ξέρετε τι κάναμε όταν ήταν απασχολημένοι με την πανδημία; Μετατρέψαμε σε τέμενος την Αγία Σοφία, κάτι το οποίο κρατούσαν πάνω από το κεφάλι μας για χρόνια σαν Δαμόκλειο Σπάθη, απειλώντας μας με διασάλευση της ειρήνης και ορκίζονταν να μη μας αφήσουν να τη μετατρέψουμε. Το λέω αυτό για να καταλάβουν και να είναι έτοιμοι για όσα έχουμε να κάνουμε», ανέφερε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ακόμα, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε και στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου και της εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου επισημαίνοντας ότι ανήκει στην Τουρκία, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

«Ας ασχοληθούν οι ΗΠΑ μαζί μας, όπως και η Ευρώπη. Κάναμε ένα τέτοιο βήμα χωρίς να φοβηθούμε κανέναν στον κόσμο που δείξαμε την ισχύ μας και είπαμε αν υπάρχει φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο, τότε είμαστε οι ιδιοκτήτες του», υποστήριξε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν – Τι συζήτησαν

Με τον υπουργό Άμυνας, Λόιντ Όστιν, επικοινώνησε τηλεφωνικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας. Αντικείμενο της συνομιλίας του ήταν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή με τ...

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα 18,1 μονάδων της Ν.Δ. - Ποιοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές προηγούνται (κάρτες)

Σημαντικό προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι των κομμάτων της Αντιπολίτευσης. Το κυβερνών κόμμα προηγείται με 18,1 μονάδες και συγκεντρώνει 33,2% στην εκτίμηση ψήφου, σύμφ...

Φόρτωση άρθρων...