Σαββάτο
27 Ιουλίου 2024

Σούνακ: Επιχειρεί να δώσει τέλος στη διαμάχη με την Ελλάδα μετά τις σφοδρές αντιδράσεις

Τέλος στη διαμάχη μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας επιχείρησε να δώσει ο Ρίσι Σούνακ, έπειτα από την κρίση που προκάλεσε η πολιτικά απρεπή απόφασή του να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η κίνηση προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις και σχολιάστηκε αρνητικά από τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων από δημοσιογράφους για το ζήτημα που προέκυψε. Ερωτήθηκε συγκεκριμένα, εάν το θέμα άξιζε μια διπλωματική διαμάχη ή αν απλώς επιδίωκε να δημιουργήσει αντιπαράθεση με τους Εργατικούς.

«Το ανέφερα χθες στη Βουλή», είπε ο Σούνακ, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Ευδοξία Λυμπέρη. Ο Βρετανός Πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας ότι «εστιάζει σε πράγματα που έχουν πραγματικά σημασία για τους πολίτες».

Όπως ανέφερε στη συνέχεια, θα συνομιλούσε με «δεκάδες παγκόσμιους ηγέτες» στη σύνοδο κορυφής Cop28 για το κλίμα «για τα ζητήματα που έχουν πραγματικά σημασία – διεθνή ασφάλεια, υποστήριξη της Ουκρανίας, την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης ή, μάλιστα, την κλιματική αλλαγή».

Ο υπουργός Ασφαλείας της Βρετανίας, Τομ Τούγκενατ, αρνήθηκε να πει εάν ο Ρίσι Σούνακ είχε δίκιο που ακύρωσε την συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Επέμεινε στη θέση της βρετανικής Κυβέρνησης για το περιεχόμενο της συζήτησης των δύο ηγετών λέγοντας πως «αν δεν έχεις συμφωνήσει για το τι θα μιλήσεις, ειλικρινά, ίσως η συνάντηση να μην αξίζει να γίνει».

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Sky News, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε «την δική του εσωτερική πολιτική», οπότε «φυσικά θα κάνει τέτοια σχόλια», σε σχέση με την έκκλησή του να επανενωθούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα. Οι ομάδες των πρωθυπουργών «πέρασαν εβδομάδες πριν από μια συνάντηση, όπως αυτή για να αποφασίσουν για τι θα συζητήσουν».

Ακόμα, ο Βρετανός υπουργός πρόσθεσε: «Και φτάνεις σε ένα σημείο όπου, αν δεν έχεις συμφωνήσει για το τι θα μιλήσεις, ειλικρινά, ίσως η συνάντηση να μην αξίζει να γίνει».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη ανάμεσα στους 500 καλεσμένους στο δείπνο του Μακρόν (Photos)

Δείπνο προς τιμήν προσωπικοτήτων και ηγετών απ’ όλο τον πλανήτη παραθέτουν απόψε ο Εμανουέλ και η Μπριζίτ Μακρόν, κάτω από την πυραμίδα του Λούβρου στο Παρίσι. Στο δείπνο παρακά...

Φόρτωση άρθρων...