Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Ανδρέας Σπυρόπουλος: «Αλαζονεία είναι να μην αντιλαμβάνεται ο Πρωθυπουργός τα προβλήματα της καθημερινότητας»

Επίθεση κατά της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1 σχετικά με τις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη για αλαζονεία του Νίκου Ανδρουλάκη, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος υπογράμμισε πως «αλαζονεία είναι να μην αντιλαμβάνεται ο Πρωθυπουργός ότι οι πολίτες αντιμετωπίζουν πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητά τους από ένα κύμα ακρίβειας και από τεράστιες αυξήσεις στους λογαριασμούς και τις τιμές των καυσίμων. Όταν μιλάμε για αλαζονεία, πρέπει πρώτα από όλα να κοιτάμε τι έχουμε κάνει εμείς οι ίδιοι για το δημόσιο συμφέρον».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης την επομένη των Εκλογών, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέφερε τα εξής:

«Εμείς έχουμε πει πολλές φορές ότι θα δώσουμε μία πρόταση στον ελληνικό λαό για να την επόμενη ημέρα της χώρας. Μια σοσιαλδημοκρατική πρόταση που αφορά το κοινωνικό κράτος, βασικά ζητήματα της καθημερινότητας και τομές που πρέπει να υπάρξουν για να κάνουμε βήματα μπροστά. Εμείς θα καθίσουμε για να σχηματίσουμε μία κυβέρνηση, όχι για να ανταλλάξουμε κάποια υπουργεία».

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος ξεκαθάρισε δε ότι «εμείς έχουμε πάρει μία εντολή από τα μέλη και τους φίλους της παράταξης να δώσουμε μία νέα πρόταση στον ελληνικό λαό. Και αυτή η πρόταση έχει συγκεκριμένα πολιτικά προτάγματα. Όποιοι θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ την επομένη των εκλογών θα είναι ένα κόμμα μικρό το οποίο απλά θα κληθεί να αποφασίσει με ποιον θα συγκυβερνήσει, κάνει μεγάλο λάθος. Εμείς παλεύουμε να αλλάξουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς. Να είμαστε την επομένη των εκλογών τόσο ισχυροί για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα των πολιτικών αλλαγών που θέλουμε για τον τόπο. Το βασικό είναι να σχηματιστεί μία κυβέρνηση που θα λύνει τα προβλήματα του ελληνικού λαού, όχι απλά για να σχηματιστεί».

Ακόμα, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος επεσήμανε ότι «σταθερότητα σημαίνει ότι η χώρα προχωράει μπροστά, λύνει προβλήματα. Σταθερότητα δεν σημαίνει να μην μπορούν οι πολίτες να τα βγάλουν πέρα ή να μην υπάρχει προοπτική για τα νέα ζευγάρια να κάνουν οικογένεια. 

Πρέπει να μιλήσουμε καθαρά στον ελληνικό λαό ποια πολιτική δύναμη βάσει ενός οργανωμένου σχεδίου δίνει λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά και ένα μακροπρόθεσμο πλάνο. Εμείς έχουμε αυτό το σχέδιο. Έχουμε πρόταση για το κοινωνικό κράτος, για την ενίσχυση του ΕΣΥ, για κοινωνικές δομές που βοηθούν τους ασθενέστερους».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Κωνσταντοπούλου ανέβηκε να μιλήσει στο βήμα της Βουλής με ένα «βουνό» από έγγραφα (Photos)

Με ένα «βουνό» από έγγραφα εμφανίστηκε στο βήμα της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου, για την ομιλία της επί της πρότασης δυσπιστίας. H επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας χρειάστηκε τη ...

Ο Τσίπρας επιβεβαιώνει το rebranding: «Δέχομαι προτάσεις από εταιρείες, δεν έχω συνάψει ακόμη συνεργασία»

Στα περί πρόσληψης εταιρείας για να κάνει rebranding στο προφίλ του απαντά το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα. Έπειτα από τη φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας, όπου δείχνει τ...

Τα «μαζεύει» κατόπιν εορτής ο Νίκος Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση για την πρόταση δυσπιστίας

Προσπάθεια να μαζέψει τις χθεσινές του δηλώσεις περί προσυνεννόησης μεταξύ των κομμάτων, πριν την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης, έκανε σήμερα ο βουλε...

Φόρτωση άρθρων...