Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Πλεύρης: Στα 6.500 τα κρούσματα στα σχολεία την Πέμπτη

Στα 6.500 ήταν τα κρούσματα κορωνοϊού χθες, Πέμπτη στα σχολεία, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Ο υπουργός, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι από τα αποτελέσματα των self test που δηλώθηκαν στην πλατφόρμα, προέκυψε ότι ήταν θετικά 6.000 παιδιά.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας λέγοντας πως η εικόνα που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι υπάρχει μια σταθερή μείωση των κρουσμάτων παρά το γεγονός ότι περιμέναμε την κορύφωση λίγο αργότερα, αλλά αυτό δεν μας επιτρέπει να εφησυχάζουμε καθώς τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν.

Όπως ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης ενώ η αναλογία των κρουσμάτων με την παραλλαγή Όμικρον είναι 9 προς 1 σε σχέση με την παραλλαγή Δέλτα, η εικόνα στις νοσηλείες είναι διαφορετική και είναι μοιρασμένες.

Όσον αφορά στα self test που πραγματοποιήθηκαν χθες Πέμπτη από μαθητές, δηλώθηκαν περίπου 6.500 θετικά, αριθμός που μπορεί βέβαια να μεγαλώσει σήμερα το πρωί, αλλά σε κάθε περίπτωση μικρότερος από αυτόν της περασμένης Δευτέρας στο άνοιγμα των σχολείων.

Σχετικά με την οδηγία που έχει δοθεί και επιτρέπει στους νοσήσαντες να επιστρέψουν στην εργασία τους μετά την πέμπτη ημέρα από την νόσηση αν δεν έχουν συμπτώματα ακόμη και χωρίς αρνητικό τεστ, ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι είναι καθαρά επιστημονικό θέμα κι αυτό προτείνουν οι ειδικοί. 

Ακόμα, εξήγησε πως όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι σε αυτή την περίπτωση ο κίνδυνος μετάδοσης είναι μηδαμινός ή έστω πολύ μικρός.

Αναφορικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολίου για τους άνω των 60, ο Υπουργός Υγείας έκρινε πως το μέτρο είχε αποτελεσματικότητα, καθώς από τους 550.000 ανεμβολίαστους συμπολίτες μας οι μισοί περίπου έχουν πλέον εμβολιαστεί. 

Σε ό,τι αφορά το πρόστιμο των 50 ευρώ που θα βεβαιωθεί από την επόμενη Δευτέρα για τον μισό Ιανουάριο, είπε ότι θα κληθούν να το πληρώσουν και όσοι ναι μεν έχουν κλείσει ραντεβού αλλά δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χρυσοχοΐδης: Τα μέτρα για την ενδοοικογενειακή βία εφαρμόζονται, εντείνονται και εξελίσσονται

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μίλησε για τη βία κατά των γυναικών σε ανοιχτή εκδήλωση για την έμφυλη ισότητα, που διοργάνωσαν το “Free Thinking Zone” και το...

Φάμελλος: Το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι μνημονιακού τύπου

Κριτική στην Κυβέρνηση άσκησε ο Σωκράτης Φάμελλος με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι είναι μνημονι...

Φόρτωση άρθρων...