«Φουντώνει» η αντιπαράθεση ανάμεσα στα κόμματα έναν μήνα πριν από τις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιουνίου. «Φωτιές» άναψε η πρωινή δήλωση του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Στέφανου Παραστατίδη, περί μονιμοποίησης του ΕΝΦΙΑ.

«(…) Οι άμεσοι φόροι, οι οποίοι αφορούν στον φόρο γονικής κληρονομιάς, στον φόρο ακίνητης περιουσίας, αυτός είναι ο ΕΝΦΙΑ, είναι φόροι που ουσιαστικά αφορούν τους έχοντες, αυτοί είναι φόροι, οι οποίοι θα πρέπει να κρατηθούν, και οι φόροι οι οποίοι θα πρέπει να μειωθούν είναι οι έμμεσοι φόροι».

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με ανακοίνωσή του, απάντησε ότι οι φόροι οι οποίοι θα πρέπει να μειωθούν είναι οι έμμεσοι φόροι.

«Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πουθενά στο πρόγραμμά του δε μιλά για αύξηση του ΕΝΦΙΑ. Θέση μας είναι η προοδευτική του μείωση. Με προτεραιότητα την προστασία των πιο αδύναμων Ελλήνων και της μεσαίας τάξης».

Άλλωστε, και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χθες από την Χίο, έδωσε τη δική του απάντηση στις επιθέσεις, που όπως είπε, δέχεται το ΠΑΣΟΚ, σχετικά με το φορολογικό του πρόγραμμα.

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Παραστρατίδης σε ανάρτησή του, ανέφερε πως τα ΜΜΕ προχώρησαν στην γνωστή «μονταζιέρα», καθώς αυτός μίλησε για ενίσχυση άμεσων φόρων και όχι συγκεκριμένα του ΕΝΦΙΑ.

Περιοδεία Μητσοτάκη στην Κρήτη

Το μήνυμα ότι στις εκλογές του Ιουνίου θα κριθεί ποιος θα είναι πρωθυπουργός και όχι ποιος θα κάνει αντιπολίτευση, έστειλε από τις Βρύσες Αποκορώνου στα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον δεύτερο σταθμό της σημερινής περιοδείας του στην Κρήτη.

Με μαντινάδες και λουλούδια τον υποδέχτηκαν οι κάτοικοι στον Μυλοπόταμο. O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας περιέγραψε τις προτεραιότητες του κόμματος για την Κρήτη, τονίζοντας για μία ακόμη φορά την ανάγκη για μια σταθερή κυβέρνηση.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στον Πλατανιά, την Κίσσαμο, ενώ επόμενη στάση είναι η Θέρισος.

Η ανάρτηση του Ψαριανού κατά καθηγητών

Την ίδια ώρα ωστόσο, σάλο έχει προκαλέσει το tweet του υποψήφιου βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Γρηγόρη Ψαριανού, με το οποίο επιτέθηκε στους καθηγητές με αφορμή το ζήτημα της τράπεζας θεμάτων και των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν.

«Οι καθηγητές των παιδιών μας που πανηγυρίζουν επειδή ‘χάκερς’ – πράκτορες που δεν ξέρουμε για ποιον δουλεύουν, έριξαν εν μέσω εξετάσεων το σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων. Είναι μεγάλα καθάρματα και πρέπει να πάνε σπίτι τους. Σκουλήκια είναι. Αλήτες. Αρχιμαφιόζοι, όχι δάσκαλοι…».

«Η απαράδεκτη συμπεριφορά του δε θα γίνει ανεκτή. Η ΟΛΜΕ έχει ήδη δώσει εντολή στη νομική της σύμβουλο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης.

Αντίδραση στις δηλώσεις Ψαριανού όμως υπήρξε και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να καταδικάσει εδώ και τώρα τις δηλώσεις Ψαριανού, να τον πετάξει από τις λίστες της και να τον διαγραφεί από τη ΝΔ. Διαφορετικά θα σημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης συμφωνεί με τον Ψαριανό πως οι καθηγητές είναι ‘αλήτες, καθάρματα και μαφιόζοι’».

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας ήρθε δια του εκπροσώπου της Άκη Σκέρτσου.

Από την πλευρά του, ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, έκανε λόγο για «βούρκο» Ψαριανού, ενώ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι προσβάλει τη νοημοσύνη των πολιτών.