Τρίτη
24 Μαΐου 2022

Σταϊκούρας: «Καλύτερη σε σχέση με το παρελθόν η μεγάλη εικόνα της ελληνικής οικονομίας»

Πολιτική

«Καλύτερη σε σχέση με το παρελθόν είναι σήμερα η «μεγάλη εικόνα» της ελληνικής Οικονομίας», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός μίλησε στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), και υπογράμμισε καλύφθηκε πέρυσι η συρρίκνωση του 2020.

Για το 2022, ο υπουργός έκανε λόγο για συνέχιση της στήριξης του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, ενώ αναφέρθηκε σε πληρωμή λιγότερων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών και στην αύξηση του κατώτατου μισθού τον Μάιο.

Όσον αφορά στην κάλυψη του ενεργειακού κόστους, ο Χρήστος Σταϊκούρας γνωστοποίησε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να συνεχιστεί πιο στοχευμένα και τον Φεβρουάριο, με έμφαση στις πιο ενεργοβόρες επιχειρήσεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΕΒΕΘ.

Για τα έσοδα από τον τουρισμό, ο υπουργός διατύπωσε την εκτίμηση ότι αυτά θα φτάσουν φέτος στο 80% εκείνων του προπανδημικού 2019.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας επισήμανε ακόμα ότι η Κυβέρνηση στήριξε γενναιόδωρα τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά και πρόσθεσε πως σταδιακά οι τζίροι των επιχειρήσεων επιστρέφουν στα επίπεδα του 2019, αν και υπάρχουν ακόμη κλάδοι που υστερούν. Υπογράμμισε πως η στρατηγική της κυβέρνησης έγκειται μεταξύ άλλων στις μεταρρυθμίσεις για δημιουργία δημοσιονομικού χώρου και στην προσέλκυση επενδύσεων, ενώ έκανε μνεία στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσα από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ και μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.

Για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή είπε ότι όσον αφορά στην επιστροφή της από τις επιχειρήσεις, δεν αλλάζει κάτι από όσα είναι ήδη γνωστά και με βάση τα σημερινά δεδομένα.

Τον υπουργό Οικονομικών προλόγισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Γιάννης Μασούτης, που τον ευχαρίστησε για τη διαδικτυακή παρουσία του στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου. 

Ο Χρήστος Σταϊκούρας απάντησε σε πολλές ερωτήσεις, που τού έθεσαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΘ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κομισιόν: «Πράσινο φως» για τη δόση 744 εκατ. ευρώ - Έρχεται έξοδος από την αυστηρή επιτήρηση

Θετική είναι για την Ελλάδα η 14η Έκθεση την οποία δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη χώρα μας. Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα γι...