Σαββάτο
20 Ιουλίου 2024

Σταϊκούρας: Καμία συγκάλυψη για τα Τέμπη

«Για να αποκτήσουμε τον σιδηρόδρομο τον οποίο είχαμε σε ακόμα καλύτερες συνθήκες χρειάζονται περίπου 450 εκατομμύρια ευρώ για το σιδηροδρομικό δίκτυο», είπε ο Υποδομών και Μεταφορών. 550 νέα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέχρι το τέλος του 2025.

«Δεν υπήρχε συγκάλυψη στην τραγωδία των Τεμπών», «για να αποκτήσουμε τον σιδηρόδρομο τον οποίο είχαμε σε ακόμα καλύτερες συνθήκες χρειάζονται περίπου 450 εκατομμύρια ευρώ για το σιδηροδρομικό δίκτυο», τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

«140 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν τον Απρίλιο ή τον Μάϊο στην πρωτεύουσα», είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, αναφορικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία συγκάλυψη για την τραγωδία των Τεμπών, η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη. Ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών είναι να ενισχύει όσο γίνεται περισσότερο και ταχύτερα την ασφάλεια των μεταφορών. Και ταυτόχρονα, να αναδείξει ποια ήταν τα σφάλματα τα οποία έγιναν ώστε να ενισχύσουμε και από αυτή την άποψη την ασφάλεια των σιδηροδρόμων. Και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε». 

Κάνοντας λόγο για τον γερασμένο στόλο των αστικών συγκοινωνιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισήμανε ότι «εξαιτίας της κρίσης, δεν υπήρχε ανανέωση του στόλου των λεωφορείων για πάρα πολλά χρόνια. Σήμερα, 450 λεωφορεία και τρόλεϊ στην Αθήνα είναι 22 ετών, όταν ο μέσος όρος είναι 13. Το 39% του στόλου στην Αθήνα δεν έχει πρόσβαση για ΑμεΑ», ενώ διευκρίνισε ότι «μέχρι τα τέλη Απριλίου θα κυκλοφορούν 110 ηλεκτρικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη. Ταυτόχρονα, έχουν γίνει 150 προσλήψεις στον ΟΑΣΘ και έχουν εγκριθεί από το υπουργείο Εσωτερικών άλλες 40 προσλήψεις». 

Επίσης, τόνισε ότι «τον Νοέμβριο του 2024 θα λειτουργεί το μετρό της Θεσσαλονίκης». 

«Ταυτόχρονα έχει υπογραφεί 100 λεωφορεία φυσικού αερίου που θα αρχίσουν να παραλαμβάνονται το 2024 και θα ολοκληρωθεί το 2025», ενώ - όπως είπε -«μέσα στην εβδομάδα θα υπογραφεί μία ακόμη σύμβαση για άλλα 200 λεωφορεία φυσικού αερίου, τα οποία θα παραληφθούν το 2025. Μέχρι το τέλος του 2025, η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη θα έχουν 550 καινούρια λεωφορεία, όλα με πρόσβαση για ΑμεΑ», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης: Με την επανεκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν οι ελληνικές θέσεις γίνονται ευρωπαϊκές

Οι ελληνικές θέσεις γίνονται ευρωπαϊκές θέσεις με την επανεκλογή της κ. φον ντερ Λάιεν στην προεδρία της Κομισιόν, επισήμανε στον ΣΚΑΪ και τους Αταίριαστους, ο κυβερνητικός εκπρόσω...

Κεραμέως κατά Κασσελάκη: Επιδίδεται στον προσφιλή στον ΣΥΡΙΖΑ συνδυασμό fake news και λαϊκισμού

Επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη με αφορμή την εξαήμερη εργασία εξαπέλυσε η Νίκη Κεραμέως. «Για μια ακόμα φορά, ο Στέφανος Κασσελάκης επιδίδεται στον προσφιλή στον ΣΥΡΙΖΑ συ...

Φόρτωση άρθρων...