Κυριακή
02 Οκτωβρίου 2022

State Department: «Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου δεν αμφισβητείται»

Πολιτική

Ξεκάθαρο μήνυμα για την κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου έστειλαν στην Τουρκία οι ΗΠΑ. Το State Department βάζει «φρένο» στην τουρκική προσπάθεια για την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών.

«η κυριαρχία της χώρας μας σε αυτά τα νησιά δεν αμφισβητείται», απάντησε εκπρόσωπος του State Department σε ερώτηση της ιστοσελίδας Hellas Journal σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για τα ελληνικά νησιά.

«Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται. Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά δεν αμφισβητείται», είπε ο αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος επανέλαβε τη πάγια θέση των ΗΠΑ, η οποία ενθαρρύνει τους νατοϊκούς συμμάχους Ελλάδα και Τουρκία να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών με διπλωματικό τρόπο. Ωστόσο, απηύθυνε έκκληση για την αποφυγή προκλητικής ρητορικής που θα μπορούσε να οδηγήσει στην αύξηση των εντάσεων.

Η δήλωση του εκπροσώπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών καταλήγει με την επισήμανση ότι «η Ελλάδα και η Τουρκία είναι και οι δύο ισχυροί εταίροι και σύμμαχοι κλειδί των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βαθαίνει το ρήγμα στο ΣΥΡΙΖΑ - Κορυφαία στελέχη του ζητούν να ταχθεί κατά της εισόδου Σουηδίας – Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ (Κείμενο - ονόματα)

Mε κείμενό τους που έδωσαν την Παρασκευή στη δημοσιότητα, χαρακτηρίζουν «λανθασμένη», την απόφαση της ηγεσίας «να υπερψηφίσει την ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ».

Κ. Μητσοτάκης για τις γυναικοκτονίες: Να σπάσουμε την ένοχη αδιαφορία και τη συνένοχη σιωπή

«Δίπλα στη γυναίκα, απέναντι στη βία! Ως πατέρας δύο κοριτσιών και σύζυγος, λοιπόν, πρώτος εγώ συμμερίζομαι την αγανάκτηση που προκαλούν αυτά τα εγκλήματα» αναφέρει ο πρωθυπουργός ...