Τετάρτη
29 Απριλίου 2026

Δημοσκόπηση GPO: Σταθερά διψήφια η διαφορά της Ν.Δ. από ΠΑΣΟΚ – Τι λένε οι πολίτες για Εκλογές και για κυβερνήσεις συνεργασίας (κάρτες)

Πολιτική

Προβάδισμα 12,4 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ καταγράφει νέα δημοσκόπηση. Στην έρευνα της GPO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, στη πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 24,7% με πτώση μιας μονάδας σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα που έγινε τον Ιούνιο. 

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 12,3% ενώ στην τρίτη θέση ανεβαίνει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ με 9,8%. Πτώση 4,5 μονάδων καταγράφει η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ με 7,9%. Σταθερό στο 7,9% καταγράφεται το ΚΚΕ και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,2%. Η ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ ανεβαίνει στο 2,8% και η ΝΙΚΗ στο 2,3%. Το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ καταγράφεται στο 2,1% και το ΜΕΡΑ25 στο 2%. 1,5% συγκεντρώνει η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Οι αναποφάσιστοι καταγράφονται στο 16,2% με άνοδο σχεδόν 3,9% από τον Ιούνιο.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 27,8%. Ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 10,4% . Στην τρίτη θέση ανεβαίνει ο Κυριάκος Βελόπουλος με 8,8% και η Ζωή Κωνσταντοπούλου πέφτει στην τέταρτη θέση με 8,6%. 

Σταθερά διψήφια η διαφορά της Ν.Δ. από ΠΑΣΟΚ

Στην πέμπτη θέση με 4,8% είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ακολουθούν: Σωκράτης Φάμελλος, Αφροδίτη Λατινοπούλου, Στέφανος Κασσελάκης, Αλέξης Χαρίτσης και Δημήτρης Νατσιός.

Σταθερά διψήφια η διαφορά της Ν.Δ. από ΠΑΣΟΚ
Σταθερά διψήφια η διαφορά της Ν.Δ. από ΠΑΣΟΚ

Με απόλυτη πλειοψηφία 51,2% οι πολίτες συμφωνούν και μάλλον συμφωνούν με το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για άμεση προσφυγή στις κάλπες. Ακόμα, με απόλυτη πλειοψηφία 50,2% προτιμούν από τις εκλογές να προκύψει μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Σταθερά διψήφια η διαφορά της Ν.Δ. από ΠΑΣΟΚ

Ως προς το κόμμα που θα πρέπει να αποτελεί τον κορμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας, το 30,7% επιλέγει τη Νέα Δημοκρατία έναντι του 29,2% που επιλέγει το ΠΑΣΟΚ.

Σταθερά διψήφια η διαφορά της Ν.Δ. από ΠΑΣΟΚ
Σταθερά διψήφια η διαφορά της Ν.Δ. από ΠΑΣΟΚ

Σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας δημιουργήσει νέο κόμμα το 19,4% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι είναι πιθανό να το ψηφίσει. Από αυτούς το 8,7% δηλώνει ότι είναι πολύ πιθανό και το 10,7 % αρκετά πιθανό. Στον αντίποδα το 79,2% δηλώνει ότι είναι λίγο ή καθόλου πιθανό να το ψηφίσει.

​ Edit media   ​

Το 57,8% των πολιτών θεωρούν την ακρίβεια και τα χαμηλά εισοδήματα ως το πιο σημαντικό πρόβλημα και ακολουθεί η διαφθορά με 14,5%.

δημοσκόπηση
​ Edit media   ​

Το 55,6% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι το διαθέσιμο εισόδημα τους δεν επαρκεί για να καλύψει τις μηνιαίες ανάγκες τους, ενώ το 66,8% πιστεύει ότι επί κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας η διαφθορά στην Ελλάδα έχει αυξηθεί. 

​ Edit media   ​

Σε σχέση με τις φορολογικές ρυθμίσεις που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και στο ερώτημα αν θα ενισχύσουν το εισόδημα των πολιτών το 67,5% απαντά όχι και μάλλον όχι έναντι του 31,1% που απαντά ναι και μάλλον ναι.

​ Edit media   ​
​ Edit media   ​

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κουντουρά: Υπερψηφίστηκαν οι 50 τροπολογίες της για τον βιώσιμο τουρισμό στην έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου

Εγκρίθηκαν με ευρεία πλειοψηφία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οι 50 και πλέον τροπολογίες της Έλενας Κουντουρά στην έκθεση-ψήφισμα «Ενίσχυση της συνδεσιμότητας, διατήρ...

Φόρτωση άρθρων...