Πέμπτη
09 Φεβρουαρίου 2023

Στη Βουλή το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Μέσα Ενημέρωσης

Στη Βουλή θα μεταβιβαστεί το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα ΜΜΕ. Η Κυβέρνηση και η Αντιπολίτευση είναι έτοιμες να «διασταύρωσαν τα ξίφη τους» και να συγκρουστούν για ακόμη μία φορά. 

Η Eξεταστική Eπιτροπή είχε συσταθεί με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, για τις χρηματοδοτήσεις των Μέσων Ενημέρωσης και τις δημοσκοπήσεις.

Αίτημα για συζήτηση του πορίσματος στην Ολομέλεια κατέθεσε στον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τις υπογραφές των 156 βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Το πόρισμα της πλειοψηφίας ανέφερε πως από το σύνολο του αποδεικτικού υλικού προέκυψε «με τον πιο ηχηρό τρόπο ότι η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών ‘Μένουμε Σπίτι-Μένουμε Ασφαλείς’ ήταν απολύτως νόμιμη και αναγκαία.

Προέκυψε, επίσης ότι πραγματοποιήθηκε με διαφανείς διαδικασίες και είχε μεγάλη απήχηση στην κοινή γνώμη ως ένα ισχυρό ανάχωμα στη διασπορά ψευδών ειδήσεων, τη διάχυση θεωριών συνωμοσίας και παραπληροφόρησης.

Επιπλέον καταρρίφθηκε και η παραμικρή υπόνοια ότι η Κυβέρνηση προσπάθησε δήθεν να χρηματοδοτήσει τα Μέσα Ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας χρησιμοποιώντας ως μέσο την εκστρατεία ενημέρωσης για να τα επηρεάσει θετικά προς αυτήν».

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο πόρισμά του ανέφερε ότι «από το σύνολο των στοιχείων που προέκυψαν, από τις καταθέσεις των μαρτύρων, από τα έγγραφα που ήρθαν στα χέρια της επιτροπής και από τον αλληλοσυσχετισμό τους, δεν προέκυψαν μόνο πολιτικές ευθύνες ή απλές παραβάσεις υπηρεσιακών κανόνων εκ μέρους κυβερνητικών και υπηρεσιακών παραγόντων, αλλά προέκυψαν ενδείξεις που θα μπορούσαν να στηρίξουν την κρίση ύπαρξης βάσιμων υπονοιών για την τέλεση ποινικά αξιόποινων πράξεων και να προκαλέσουν, μετά από ιδιαίτερη έρευνα, από τις αρμόδιες εισαγγελικές και δικαστικές αρχές, ποινική δίωξη εναντίον των δραστών αυτών των πράξεων».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βορίδης: Η επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της τροπολογίας ταυτίζεται με αυτή της Χρυσής Αυγής

Τη σύμπραξη όλων των κομμάτων στο να αποτραπεί η είσοδος εγκληματιών στην Βουλή ζήτησε ο Μάκης Βορίδης, αναφορικά με την τροπολογία με την οποία θεσπίζεται ως κώλυμα εκλογικής συμμ...

Βουλή: «Παρών» ψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία για Κασιδιάρη – Γεωργιάδης: Πράξη πολιτικής δειλίας

Να δηλώσει «παρών» αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ επί της τροπολογίας της Κυβέρνησης που «μπλοκάρει» την εκλογική κάθοδο του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος έχει καταδικαστεί για συμμετο...

Φόρτωση άρθρων...