Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Στη Χίο σήμερα ο Μητσοτάκης - Επίσκεψη με συμβολισμούς και μηνύματα προς την Τουρκία

Πολιτική

Τρεις μέρες πριν από την επίσκεψή του στην Άγκυρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται τη Χίο, δίνοντας έναν ιδιαίτερο συμβολισμό και το δικό του μήνυμα προς την Τουρκία.

Η επικείμενη συνάντηση με τον Ερντογάν θα πραγματοποιηθεί σε ένα δυναμιτισμένο κλίμα εξαιτίας της μετατροπής της Μονής της Χώρας σε μουσουλμανικό τέμενος με απόφαση που ανακοινώθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα.

Η Αθήνα έχει εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά της και η επίσκεψη στην Χίο έχει ξεχωριστή σημασία την δεδομένη στιγμή, καθώς δείχνει τις προθέσεις της κυβέρνησης για την θωράκιση της άμυνας των νησιών.

Στις 11:30 θα παραστεί σε εκδήλωση για τον επίσημο εορτασμό του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Πεζικού, στο Στρατόπεδο «Γκιάλα», όπου έχει προγραμματιστεί επίδειξη οπλικών συστημάτων, ανοιχτή για του πολίτες.

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη στη Χίο

Ο Πρωθυπουργός το μεσημέρι θα επισκεφθεί το Μουσείο των Σφαγών στην Ιερά Μονή Αγίου Μηνά, ένα σύμβολο της θυσίας των κατοίκων της Χίου, καθώς στο μοναστήρι σφαγιάστηκαν περισσότερα από 3 χιλιάδες άτομα από τα οθωμανικά στρατεύματα, ως εκδίκηση για τη συμμετοχή του νησιού στην Επανάσταση.

Εκεί θα τον υποδεχθεί και ξεναγήσει ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, Μάρκος, ένας από τους ιεράρχες που είχαν εναντιωθεί στην ψήφιση του νόμου για την ισότητα στο γάμο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η επιστολή Μητσοτάκη στην Φον ντερ Λάιεν για τις πολυεθνικές: Οι τέσσερις προτάσεις για την ακρίβεια

Το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέστειλε στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, επιστολή ζητώντας παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διαφορετική τιμο...

Φόρτωση άρθρων...