Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Στην Αθήνα για εξηγήσεις ο Ισπανός ΥΠΕΞ μετά τη συμφωνία Σάντσεθ – Ερντογάν για τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία

Πολιτική

Στο υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε εκτάκτως ο Ισπανός πρέσβης, ενώ πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ο Νίκος Δένδιας και ο Ισπανός ομόλογός του είχαν τηλεφωνικη επικοινωνία, προκειμένου ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών να ζητήσει εξηγήσεις για την στρατιωτική συμφωνία και τις πωλήσεις όπλων της Ισπανίας στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, «σε συνέχεια της επίσκεψης του Ισπανού πρωθυπουργού στην Άγκυρα και όσων ανακοινώθηκαν, ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισπανό ομόλογό του J.M.Albares»

«Κατά την συνομιλία, ο Έλληνας ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στα ζητήματα Ελληνικού ενδιαφέροντος που προέκυψαν. Ο Ισπανός ΥΠΕΞ έδωσε διευκρινίσεις και πρότεινε την άμεση επίσκεψή του στην Αθήνα, προς πλήρη διευκρίνιση των σχετικών ζητημάτων. Η πρόταση του έγινε δεκτή» επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα -με βασικό αποδέκτη την Ισπανία να ακολουθήσει το παράδειγμα της Γαλλίας και να μην εξοπλίζει χώρες, όπως η Τουρκία που απειλούν με πόλεμο άλλες χώρες και κυρίως της ΕΕ.
Το παράδειγμα της Γαλλίας

«Θα ευχόμασταν κι άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ να ακολουθούσαν το παράδειγμα της Γαλλίας και να μην εξόπλιζαν χώρες που απειλούν με πόλεμο άλλες χώρες και κυρίως χώρες της ΕΕ και που αποσταθεροποιούν με τη συμπεριφορά και την πρακτική τους την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, και βέβαια χώρες που δεν αποδέχονται το ευρωπαϊκό κεκτημένο είτε την UNCLOS και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και είτε είναι υποψήφιες χώρες να ενταχθούν στο κοινό μας ευρωπαϊκό σπίτι, την ΕΕ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Περιοδεία Κασσελάκη σε νησιά του Αιγαίου

Περιοδεία στα νησιά του Αιγαίου ξεκινάει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης. Η αναχώρηση έχει προγραμματιστεί για τις 11:30 π.μ. και η πρώτη επίσκεψη θα πραγμα...

Δένδιας: Με τον αντιαεροπορικό θόλο, ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος

Η διαδικασία ώστε ο εναέριος χώρος της Ελλάδας να καταστεί σε διάστημα λίγων ετών από σήμερα, αδιαπέραστος, έχει ήδη δρομολογηθεί. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που παραχ...

Φόρτωση άρθρων...