Παρασκευή
10 Μαΐου 2024

Powergame: Στις 11 μονάδες η διαφορά Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ (κάρτες)

Πολιτική

Σε μια δύσκολη για τον τόπο και την Kυβέρνηση συγκυρία, με την πανδημία να παραμένει βραχνάς, αλλά και την ακρίβεια να προκαλεί μεγάλες αβεβαιότητες στους πολίτες, η Νέα Δημοκρατία με 35,5% διατηρεί προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (24,5%) στην πρόθεση ψήφου. 

Το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζει μια οριακή αύξηση 0,2% έναντι της μέτρησης του προηγούμενου μήνα, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μισή ποσοστιαία μονάδα. 

Όσον αφορά στα άλλα κόμματα, το Κίνημα Αλλαγής εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης (7,1% έναντι 6% στην μέτρηση του Σεπτεμβρίου). Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,8% (6,2% τον Σεπτέμβριο), η Ελληνική Λύση με 3,5% (3,4%), το ΜέΡΑ 25 με 2,9% (2,9%), οι Έλληνες για την Πατρίδα 1,8% (1,6%) και η Δημιουργία 1.1% (1,2%). 

Οι αναποφάσιστοι παραμένουν σε διψήφιο αριθμό (10,4%), ενώ οι λοιποί (άλλο κόμμα-λευκό, άκυρο-δεν θα ψηφίσω) 7,4%.

Στις 11 μονάδες η διαφορά Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ

Η σταθερή διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας σε αυτήν την συγκυρία ασφαλώς και μπορεί να εγείρει ερωτήματα, με δεδομένο ότι στο πρώτο μέρος του Οικονομικού Βαρόμετρου που δημοσιεύτηκε χθες, τόσο η ανησυχία της κοινής γνώμης για τις προοπτικές της οικονομίας εκφράζεται με αυξημένες αρνητικές γνώμες όσο και η εντεινόμενη κριτική για βασικές κυβερνητικές επιλογές θα προοιώνιζαν ένα κλείσιμο της ψαλίδας. Αυτό δεν συμβαίνει. Το ερώτημα είναι, γιατί;

Μια πρώτη απάντηση ενδέχεται να ανακύπτει από τα συγκριτικά στοιχεία ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να διατηρεί σαφή και μεγάλη υπεροχή στα ερωτήματα για το ποιος γνωρίζει καλύτερα τα θέματα της οικονομίας (45,7% έναντι 25,1% του κ. Τσίπρα), ποιος μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα την οικονομική κρίση (43,7% έναντι 28,8%) και ποιος μπορεί να φέρει νέες επενδύσεις στη χώρα (50,4% έναντι 18,8%). Μια άλλη εξήγηση έχει να κάνει με την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να καρπωθεί την κριτική και την απαισιόδοξη στάση των πολιτών στην τρέχουσα συγκυρία.

Στις 11 μονάδες η διαφορά Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ
Στις 11 μονάδες η διαφορά Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ
Στις 11 μονάδες η διαφορά Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά στην αξιολόγηση του έργου των υπουργών, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εξακολουθεί να παραμένει σταθερά πρώτος στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων, με 70,4% των θετικών γνωμών. Υψηλές πτήσεις καταγράφει και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με 54,6% των θετικών γνωμών. 

Ακολουθούν ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος (45%), ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος (40,9%). Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης με 40,8%.

Στις 11 μονάδες η διαφορά Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ

ΠΗΓΗ: powergame.gr
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε εγρήγορση τα κόμματα ενόψει Ευρωεκλογών – Μπαράζ περιοδειών για τους πολιτικούς αρχηγούς

Βρισκόμαστε ακριβώς ένα μήνα πριν από τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και τα κόμματα βρίσκονται σε εγρήγορση. Οι πολιτικοί αρχηγοί πραγματοποιούν περιοδείες ενόψει της ευρωκάλπης. ...

Μητσοτάκης για επιτυχίες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ: «Οι ελληνικές ομάδες μας κάνουν περήφανους»

Τις προκρίσεις των ελληνικών ομάδων σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ χαιρέτισε με ανάρτηση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Οι ελληνικές ομάδες συνεχίζουν να διαπρέπουν και να μας ...

Στη Χίο σήμερα ο Μητσοτάκης - Επίσκεψη με συμβολισμούς και μηνύματα προς την Τουρκία

Τρεις μέρες πριν από την επίσκεψή του στην Άγκυρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται τη Χίο, δίνοντας έναν ιδιαίτερο συμβολισμό και το δικό του μήνυμα προς την Τουρκία...

Φόρτωση άρθρων...