Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Και επίσημα την Κυριακή η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Στις 13 Μαρτίου ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτό επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός Επικρατείας, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανέφερε πως ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να εορτάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. 

Ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο και στη συνέχεια θα έχει γεύμα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, κατόπιν πρόσκλησής του την οποία απεδέχθη ο Έλληνας Πρωθυπουργός. 

«Ο κ. Μητσοτάκης ήταν πάντα ανοιχτός σε μία συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο, πόσο μάλλον με ευκαιρία την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία οι δύο χώρες παρά τη διαφορές τους αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις και ο κ. Μητσοτάκης προσέρχεται στη συνάντηση με τη λογική του “να λύσουμε ζητήματα”», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου. 

«Ο πρωθυπουργός προσέρχεται με θετική διάθεση και εστιάζει στην ουσία, απέχει από ρητορική, και έχει θέσεις που εδράζονται στο διεθνές δίκαιο», πρόσθεσε ο υφυπουργός Επικρατείας.

«Προφανώς δεν τρέφουμε αυταπάτες, οι θέσεις της Ελλάδας είναι γνωστές. Οι δηλώσεις Τσελίκ είναι χιλιοειπωμένες από πλευρά της Τουρκίας, έχουν απαντηθεί και δεν μπορούν να αποτελέσουν βάση συζήτησης», συμπλήρωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Να είναι ισχυρή η ΝΔ στις ευρωεκλογές, θα συνεχίσουμε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις

Το μήνυμα πως «θα είμαστε δυνατοί και την επόμενη μέρα, θα είμαστε νικητές στις ευρωεκλογές» και πως «θα συνεχίσουμε με πολύ μεγάλη αποφασιστικότητα τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις τις ...

Μητσοτάκης από Κατερίνη: Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο και ο πατριωτισμός φαίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια

«Η μόνη υπεύθυνη πατριωτική δύναμη, που εγγυάται τη σταθερότητα και την ασφάλεια της χώρας είναι η Νέα Δημοκρατία», τόνισε ο Πρωθυπουργός στην Κατερίνη.

Φόρτωση άρθρων...