Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Στις 16 Ιουνίου στην Καλαμάτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Παρασκήνιο

Στην Καλαμάτα θα βρεθεί την Πέμπτη 16 Ιουνίου ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις 16 και 17 Ιουνίου αναμένεται να διεξαχθεί στην Καλαμάτα το Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ, Άδωνις Γεωργιάδης για νέο ΕΣΠΑ: 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το 2ο συνέδριο που σηματοδοτεί την έναρξη του νέου Εταιρικού Συμφώνου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ), σε συνέχεια του 1ου Εθνικού Αναπτυξιακού Συνεδρίου που είχε πραγματοποιηθεί στις 17 Ιανουαρίου 2020 στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα και σηματοδότησε την επίσημη έναρξη του διαλόγου μεταξύ όλων των παραγωγικών δυνάμεων, των κοινωνικών και επιστημονικών φορέων καθώς και των αρμόδιων αρχών για τη χάραξη πολιτικής.

Το πρωί της 16ης Ιουνίου θα ξεκινήσει το διήμερο συνέδριο, όπου στην κεντρική σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας θα παρευρεθούν σημαντικοί ομιλητές, μεταξύ των οποίων εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης κ.α., ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε συνέχεια των ομιλιών θα ακολουθήσει η πανηγυρική πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Συντονισμού και Παρακολούθησης Αναπτυξιακών Παρεμβάσεων, που αποτελεί την μετεξέλιξη και ουσιαστική αναβάθμιση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το σημαντικό αυτό νέο όργανο, μέλη του οποίου αποτελούν μεταξύ άλλων οι Πρόεδροι των Επιτροπών Παρακολούθησης των νέων τομεακών και περιφερειακών Προγραμμάτων, οι Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων που εμπλέκονται στην υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων, εκπρόσωποι κοινωνικοοικονομικών εταίρων, εκπρόσωποι της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ.α., έχει ως αποστολή τον συντονισμό των ταμείων και των συνεργειών και της συμπληρωματικότητάς τους για την επίτευξη των στόχων των αναπτυξιακών παρεμβάσεων της προγραμματικής περιόδου 2021-2027.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δημήτρης Τσιόδρας: Αντιγραφή από βιβλίο για τον Παπαδιαμάντη η αναφορά Κασσελάκη για σταυρό στην κολυμπήθρα

Σε ανάρτηση για το «θαύμα» στη βάφτιση του Στέφανου Κασσελάκη προέβη ο Δημήτρης Τσιόδρας, υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ και διευθυντής Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. Μέσω αυτής, ...

Φλωρίδης κατά ΠΑΣΟΚ για το νέο δικαστικό χάρτη: Θα γίνετε πολιτική ουρά του ΣΥΡΙΖΑ

Αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ άφησε ο Γιώργος Φλωρίδης με αφορμή τη στάση της Χαριλάου Τρικούπη στο νέο δικαστικό χάρη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, κάνει λόγο για «εθνικό...

Φόρτωση άρθρων...