Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Στις 6 Οκτωβρίου ο επόμενος γύρος των Διερευνητικών Επαφών Ελλάδας-Τουρκίας

Στην Άγκυρα στις 6 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ο 63ος γύρος των Διερευνητικών Επαφών Ελλάδας-Τουρκίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών. 

Στις 16 Μαρτίου είχε πραγματοποιηθεί ο 62ος γύρος των διερευνητικών επαφών ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, σε ξενοδοχείο στην Αθήνα. Η συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί σε καλό κλίμα.

Οι διερευνητικές επαφές θα πραγματοποιηθούν λίγες ημέρες μετά την αμυντική συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα με τη Γαλλία, την περασμένη Τρίτη. 

Η Τουρκία αντέδρασε με απειλητικό ύφος, για τα όσα συμφώνησαν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. 

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε λόγο για μαξιμαλιστικές αξιώσεις της Ελλάδας, αναφέροντας ότι η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικαιώματά της σε Αιγαίο και Μεσόγειο.

Στη συνέχεια η τουρκική πολεμική αεροπορία προχώρησε στο παιχνίδι των παραβιάσεων και των υπερπτήσεων στον ελληνικό εναέριο χώρο. 

Στις 11:26, ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 πέταξε πάνω από το Μακρονήσι και τους Ανθρωποφάγους, στα 29.000 πόδια, ενώ στις 11:27, δεύτερο ζευγάρι τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από το Μακρονήσι και τους Ανθρωποφάγους στα 11.000 πόδια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Ποια είναι η ατζέντα και ποια θέματα είναι εκτός συζήτησης

Με ρεαλιστικές προσδοκίες και θετικό πνεύμα πραγματοποιείται η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα στην Τουρκία. Οι συνομιλίες του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Το...

Επιστολική ψήφος: Στα χέρια των ψηφοφόρων ο φάκελος - Μπορούν να ψηφίσουν από σήμερα

Στα χέρια τους έχουν πολλοί ψηφοφόροι τον φάκελο με την επιστολική ψήφο για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Οι εταιρείες κούριερ έχουν ξεκινήσει τις παραδόσεις των ειδικών φακέλων...

Φόρτωση άρθρων...