Δευτέρα
13 Μαΐου 2024

Βουλή: Στις 7 Οκτωβρίου η ψήφιση της ελληνογαλλικής συμφωνίας

Πολιτική

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής μεταξύ Ελλάδας - Γαλλίας.

Στόχο είναι να συζητηθεί από τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής την Τρίτη 5 Οκτωβρίου και να ψηφιστεί από την Ολομέλεια την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου.

Ωστόσο, δεν θα πραγματοποιηθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που ζήτησε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, να διεξαχθεί την Τρίτη 5 Οκτωβρίου, προκειμένου να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την συμφωνία με τη Γαλλία.

Η συζήτηση δεν θα γίνει λόγω υποχρεώσεων των προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, Αλέξη Τσίπρα και Φώφης Γεννηματά, οι οποίοι θα βρίσκονται στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στη Λιουμπλιάνα.

Σύμφωνα με το προεδρείο της Βουλής, η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών θα πραγματοποιηθεί τελικά κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη: «Παράνομη και ανεπίτρεπτη η πρωτοβουλία της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας»

Απάντηση στην προκλητική δήλωση της νέας Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, η οποία κατά την ορκωμοσία της αποκάλεσε τη χώρα της «Μακεδονία», δίνει ο Κυριάκος ...

Δηλώσεις Μητσοτάκη - Ερντογάν: Διαφωνία για μειονότητα στη Θράκη και Μονή της Χώρας - Κόντρα για τη Χαμάς

Ολοκληρώθηκε η κατ΄ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και οι διευρυμένες συνομιλίες των δύο πλευρών. Σύμφωνα με κυβερνητικέ...

Φόρτωση άρθρων...