Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Στο Αμύνταιο ο Μητσοτάκης: Nα γίνει γρήγορα η αποκατάσταση των ζημιών (φωτο)

Πολιτική

Στο Αμύνταιο βρέθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης για να ενημερωθεί για την κατάρρευση μέρους του ορυχείου της ΔΕΗ, που συνέβη το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Μετά από διοικητήριο της ΔΕΗ, όπου ενημερώθηκε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πήγε στο παρατηρητήριο στο ορυχείο του Αμυνταίου όπου είδε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.

Στη συνέχεια πήγε στους Ανάργυρους όπου τον υποδέχθηκε σύσσωμο το χωριό. Τους μίλησε και τους άκουσε στο πνευματικό κέντρο όπου ήταν μαζεμένοι όλοι οι κάτοικοι. «Λυπάμαι που σας επισκέπτομαι κάτω αυτές τις συνθήκες αλλά ήρθα από κοντά ν δω τη ζημιά και να εκφράσω τη δέσμευση μου ότι η ελληνική πολιτεία δεν θα σας ξεχάσει.

Τώρα υπό την πίεση μια φυσικής καταστροφής απαλλοτρίωση και μετεγκατάσταση απόλυτη προτεραιότητα προφανώς η ΝΔ θα στηρίξει τις σχετικές πρωτοβουλίες», ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Είμαι εδώ για ν ακούσω τα προβλήματα σας. Δεν είναι η ώρα για να αποδώσουμε ευθύνες, αλλά να γίνει γρήγορα η αποκατάσταση των ζημιών. Υπενθυμίζω ότι το έργο της τηλεθέρμανσης ήταν έργο του Κωνσταντίνου Μητσοτακη. Η δική μου επίσκεψη σήμερα εδώ είναι η αρχή και όχι το τέλος της ενασχόλησης με την περιοχή σας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ περπάτησε σε όλο το χωριό μέχρι τα σύνορα με το ορυχείο και μπήκε σε πολλές αυλές και σπίτια όπου οι κάτοικοι του έδειξαν τα ρήγματα και τις ρωγμές.

Μάλιστα, κάτω από μια σκαμνιά, μια παρέα ηλικιωμένων γυναικών τον κέρασε τσίπουρο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κ. Σκρέκας: Βασική και κύρια κατεύθυνση της κυβέρνησης η στήριξη και προώθηση της υγιούς επιχειρηματικότητας

«Χωρίς υγιή επιχειρηματικότητα δεν έχουμε ανάπτυξη, δεν έχουμε θέσεις εργασίας και φυσικά δεν μπορεί να πάει μπροστά ο τόπος μας. Η βασική και κύρια κατεύθυνση της κυβέρνησής μας ε...

Βορίδης: Η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική στρατηγική στο σύστημα των Βαλκανίων

Η Ελλάδα έχει μία συνεπή θέση, υποστηρίζει την ευρωπαϊκή και την ευρω-ατλαντική στρατηγική για το σύστημα των Βαλκανίων, αλλά από τη στιγμή που η στρατηγική αυτή γίνεται αποδεκτή κ...

Μιχάλης Κατρίνης:  Οι ευθύνες για την ακρίβεια και τη διάλυση της δημόσιας υγείας έχουν το όνομα και τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη

Στο διακύβευμα των ευρωεκλογών και το προσωπικό στοίχημα που έθεσε ο κ Μητσοτάκης για την κάλπη της 9ης Ιουνίου αναφέρθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κοινοβουλευτικός εκπροσώπος του ΠΑΣΟΚ...

Φόρτωση άρθρων...