Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Στο Παρίσι για τη διάσκεψη Μακρόν ο Μητσοτάκης – Οι θέσεις του για τη στήριξη της Ουκρανίας

Πολιτική

Στο πλευρό της Ουκρανίας στέκεται έμπρακτα η Ελλάδα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να βρίσκεται στο Παρίσι προκειμένου να συμμετάσχει στην Διάσκεψη που διοργανώνει ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν για την στήριξη της Ουκρανίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να τονίσει ότι η χώρα μας στήριξε την Ουκρανία από την πρώτη στιγμή και πως θα συνεχίσουμε να την στηρίζουμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα υπογραμμίσει την σημασία να είναι η Ευρώπη ενωμένη και έτοιμη να απαντήσει στις προκλήσεις. Μάλιστα θα σημειώσει σύμφωνα με πληροφορίες ότι η ΕΕ θα πρέπει να δει αυτή την πρόκληση και ως πρόκληση για την στρατηγική της αυτονομία.

Και θα θέσει εκ νέου το θέμα του συντονισμού ο οποίος θα αποβεί προς όφελος της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας.

Να σημειωθεί ότι ήδη έχει αποφασιστεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η στήριξη της Ουκρανίας με 50 δισ. ευρώ. «Αυτό που έχει σημασία τώρα», θα τονίσει σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός, «είναι να διασφαλίσουμε ότι η στήριξη αυτή θα είναι αποτελεσματική. Όπως θα πρέπει να διασφαλίσουμε και την εφαρμογή των κυρώσεων».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στην Τήνο για το Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Τήνο θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την οικογένειά του, σε μία μικρή ανάπαυλα πριν από την προεκλογική περίοδο εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίο...

Φόρτωση άρθρων...