Τετάρτη
29 Μαΐου 2024

Στο Παρίσι για τη διάσκεψη Μακρόν ο Μητσοτάκης – Οι θέσεις του για τη στήριξη της Ουκρανίας

Πολιτική

Στο πλευρό της Ουκρανίας στέκεται έμπρακτα η Ελλάδα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να βρίσκεται στο Παρίσι προκειμένου να συμμετάσχει στην Διάσκεψη που διοργανώνει ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν για την στήριξη της Ουκρανίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να τονίσει ότι η χώρα μας στήριξε την Ουκρανία από την πρώτη στιγμή και πως θα συνεχίσουμε να την στηρίζουμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα υπογραμμίσει την σημασία να είναι η Ευρώπη ενωμένη και έτοιμη να απαντήσει στις προκλήσεις. Μάλιστα θα σημειώσει σύμφωνα με πληροφορίες ότι η ΕΕ θα πρέπει να δει αυτή την πρόκληση και ως πρόκληση για την στρατηγική της αυτονομία.

Και θα θέσει εκ νέου το θέμα του συντονισμού ο οποίος θα αποβεί προς όφελος της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας.

Να σημειωθεί ότι ήδη έχει αποφασιστεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η στήριξη της Ουκρανίας με 50 δισ. ευρώ. «Αυτό που έχει σημασία τώρα», θα τονίσει σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός, «είναι να διασφαλίσουμε ότι η στήριξη αυτή θα είναι αποτελεσματική. Όπως θα πρέπει να διασφαλίσουμε και την εφαρμογή των κυρώσεων».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Οι αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και την κυβέρνηση

Για μια εκπληκτικά θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας καθώς ήδη ξεπεράσαμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο ανάπτυξης μετά από μια μεγάλη περίοδο κρίσης, μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος ...

Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην τοξικότητα, τον λαϊκισμό και τα λεφτόδεντρα που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία

Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για το μείγμα λαϊκισμού, τοξικότητας και λεφτόδεντρων που συνεχίζει να εφαρμόζει καθώς «έχει αλλάξει μόνο το περιτύλιγμα» άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέν...

Φόρτωση άρθρων...