Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Σκρέκας: Στο πρώτο εξάμηνο του 2022 η αντικατάσταση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών

Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2022 θα «τρέξει» το πρόγραμμα αντικατάστασης παλαιών και ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών. Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε ότι έχει ήδη σχεδόν ολοκληρωθεί ο οδηγός του προγράμματος. Δικαιούχοι θα είναι όλοι οι Έλληνες αλλά με κριτήρια προτεραιοποίησης ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση και θα συνδεθεί με την απόσυρση των παλαιών συσκευών.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει φέτος αλλά θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, καθώς σύμφωνα με τον Κώστα Σκρέκα όποτε προκύπτουν κονδύλια θα αυξάνεται και η χρηματοδότησή του.

Σύμφωνα με τον υπουργό, στόχος είναι όλα τα σπίτια «να μπορέσουν να αντικαταστήσουν τις παλαιές ενεργοβόρες συσκευές με καινούριες, ώστε να μειώσουμε και κόστος ρεύματος και να βοηθήσουμε περιβάλλον και να έχουν μια πολύ καλύτερη οικοσκευή στο σπίτι τους».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αντίστροφη μέτρηση για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου – Σε περιοδείες οι πολιτικοί αρχηγοί

Περίπου τρεις εβδομάδες απομένουν για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και τα κόμματα βρίσκονται σε θέσεις μάχης. Σφοδρά πυρά ανταλλάσσουν οι πολιτικοί αρχηγοί καθώς πλησιάζουμε πρ...

Μητσοτάκης: Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια χωρίς απόλυτη συμμόρφωση στη Συμφωνία των Πρεσπών (Video&Photos)

Διπλό μήνυμα στα Σκόπια ότι ο δρόμος προς την Ευρώπη θα μείνει κλειστός και τα μνημόνια δεν θα κυρωθούν μέχρι να υπάρχει απόλυτη συμμόρφωση με ό,τι προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών...

Φόρτωση άρθρων...