Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Μητσοτάκης: Σημαντικές ελαφρύνσεις στους πολίτες, ψηφίζεται νομοσχέδιο αρχές Αυγούστου

Ο Πρωθυπουργός επισκέφτηκε το υπουργείο Οικονομικών, όπου τον υποδέχθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Την πρώτη του επίσκεψη σε υπουργείο έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τον σχηματισμό της νέας Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Ο Πρωθυπουργός επισκέφτηκε το υπουργείο Οικονομικών, όπου τον υποδέχθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο Πρωθυπουργός τόνισε:

«Πριν από τις θερινές διακοπές της Βουλής θα έχει ψηφιστεί το πρώτο νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ που θα αποτυπώνονται οι βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις, τις οποίες είχαμε παρουσιάσει πριν τις εκλογές και αφορούν το επόμενο έτος, 2024. Πολλές από αυτές θα έχουν σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο στα εισοδήματα των πολιτών. Το νομοσχέδιο αυτό θα έχει ψηφιστεί, όπως είπα, πριν από τις αρχές Αυγούστου».

Ο πρωθυπουργός έφτασε λίγο μετά τις 17:00 στο υπουργείο Οικονομικών, εγκαινιάζοντας τον κύκλο επισκέψεων στα υπουργεία, εκκινώντας από το πρώτο τη τάξει, όπως ορίστηκε από το σχετικό ΦΕΚ.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο ΥΠΟΙΚ σηματοδοτεί τις προτεραιότητες που έχει θέσει ως προς την οικονομική πολιτική: Ο εθνικός στόχος επίτευξης της επενδυτικής βαθμίδας, η περαιτέρω προσέλκυση επενδύσεων και η ενίσχυση της ανάπτυξης που θα επιφέρει και αύξηση μισθών (κατώτατου και μέσου) σε βάθος τετραετίας.

Παρόντες στο υπουργείο Οικονομικών ήταν ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Οι τέσσερις κατευθύνσεις της κυβέρνησης

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε στο υπουργικό συμβούλιο τις τέσσερις κατευθύνσεις της κυβερνητικής πολιτικής, οι οποίες είναι:

  • καλύτεροι μισθοί
  • καλύτερη δημόσια υγεία
  • καλύτερο κράτος
  • καλύτερη ζωή σε μια ισχυρή Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών «εκ των πραγμάτων βρίσκεται στην καρδιά του σχεδιασμού μας για τη δεύτερη τετραετία», για να προσθέσει:

«Χωρίς μια οικονομία η οποία να αναπτύσσεται γρήγορα, δεν υπάρχει ευημερούσα κοινωνία, και η ανάπτυξη είναι αυτή που καταπολεμά τη μεγαλύτερη κοινωνική αδικία, που δεν είναι άλλη από την ανεργία. Έχουμε αποδείξει, εξάλλου, ότι γνωρίζουμε τον τρόπο με τον οποίο η συλλογική προκοπή μεταφράζεται και σε ατομική προκοπή».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι «το κοινωνικό κράτος πρέπει να είναι ένα κράτος το οποίο στηρίζεται σε γερά οικονομικά θεμέλια. Και έχουμε αποδείξει ότι αυτή την πολιτική μόνον εμείς μπορούμε να την υπηρετήσουμε».

 

Στο υπουργείο Οικονομικών ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Στο υπουργείο Οικονομικών ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση Γεραπετρίτη - Φιντάν στο Λονδίνο ενόψει της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Στις 13 Μαϊού αναμένεται να συναντηθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επι...

Μητσοτάκης: Να προσφέρουμε στους νέους περισσότερες, σταθερές και καλοπληρωμένες δουλειές (Photos)

Σημαντικός ο ρόλος της ΔΥΠΑ με τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση των μισθών, τόνισε ο Πρωθυπουργός. «Η ανεργία στη χώρα μας μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται». «Σημαντική η ευ...

Φόρτωση άρθρων...