Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Στόλτενμπεργκ: «Ο Πούτιν έκανε μεγάλο λάθος υποτιμώντας τους Ουκρανούς»

Πολιτική

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε μεγάλο λάθος επιτιθέμενος σε μια ανεξάρτητη χώρα», είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, το πρωί από τις Βρυξέλλες, όπου θα έχει συνομιλίες με τους ηγέτες της Ευρώπης και της Αμερικής.

Ο επικεφαλής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας τόνισε ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας υποτίμησε το σθένος των Ουκρανών και την αντίστασή τους.

«Οι ουκρανικές δυνάμεις είναι πλέον πολύ καλύτερα εξοπλισμένες και εκπαιδευμένες από ό,τι το 2014 και είναι πια σε θέση όχι μόνο να αντισταθούν αλλά και να αντεπιτεθούν. Έχουμε στείλει ικανό στρατιωτικό υλικό, με τους Ουκρανούς να κάνουν πολύ καλή χρήση», είπε ο Γενς Στόλτενμπεργκ. 

«Ωστόσο η επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία θα σήμαινε μαζικές επιθέσεις κατά των ρωσικών αεροσκαφών, και αυτό θα προκαλούσε περισσότερο θάνατο και περισσότερες καταστροφές», πρόσθεσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Επίσης, ο Γενς Στόλτενμπεργκ κάλεσε την Κίνα να ενώσει τη φωνή της με τον υπόλοιπο κόσμο και να καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. 

Ακόμα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ ζήτησε από το Πεκίνο να αποφύγει κάθε στήριξη, οικονομική ή στρατιωτική στη Μόσχα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φλωρίδης: Υποκριτική η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στη δικαστική απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι

Συγκριτικά στοιχεία για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι Ποινικοί Κώδικες του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας τα εγκλήματα ανθρωποκτονίας και εμπρησμού κατέθεσε στη Βουλή ο Γιώργος ...

Μαρινάκης: Η επιστολική ψήφος ήρθε για να μείνει - Γράφτηκαν 202.556 εκλογείς από 128 χώρες

Ως μια «μεγάλη αλλαγή, που ήρθε για να μείνει» χαρακτήρισε την επιστολική ψήφο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως είπε, η...

Φόρτωση άρθρων...