Τετάρτη
21 Ιανουαρίου 2026

Στον Έβρο για αυτοψία η ευρωπαϊκή ηγεσία - Πτήση με ελικόπτερο πάνω από τα σύνορα (Photos)

Πολιτική
Στον Έβρο βρίσκονται από τη 1 το μεσημέρι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι.

Τους τρεις επικεφαλής των Ευρωπαϊκών Θεσμών υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος νωρίτερα περιόδευσε στην Αλεξανδρούπολη, στις Φέρες και τους Κήπους Έβρου.

Ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα ότι «η Ελλάδα δεν εκβιάζεται» και «κανείς δεν θα περάσει τα σύνορα».

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι στη σύντομη συζήτηση που είχε με τους επικεφαλής των Ευρωπαϊκών θεσμών στο αεροδρόμιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα της Ελλάδας, που είναι ταυτόχρονα σύνορα της Ευρώπης.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερο για να πετάξουν πάνω από τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία και έπειτα θα προσγειωθούν στην περιοχή της Ορεστιάδας, όπου θα επισκεφτούν το Φυλάκιο 1.

Θα ακολουθήσει ενημέρωση από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Στις 15:30, ο πρωθυπουργός και οι επικεφαλής των τριών Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα κάνουν κοινές δηλώσεις στα Μέσα Ενημέρωσης, στο Πνευματικό Κέντρο των Καστανιών Έβρου.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Επικρατείας Στέλιος Πέτσας.

Το tweet του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την πτήση για Ελλάδα

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεοδωρικάκος: Στόχος μας η ενίσχυση της καταναλωτικής συνείδησης των πολιτών και του ελεγκτικού μηχανισμού της νέας Αρχής

Εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας οι τρεις Υποδιοικητές και το Συμβούλιο Διοίκησης της νέας Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας του Καταναλωτή και Ελέγχου της Αγοράς

Δένδιας: Συμμαχία Ελλάδας και Ισραήλ για την αντιμετώπιση υποβρυχίων και drones

Με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Ισραέλ Κατζ, συναντήθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, στο Πεντάγωνο. Οι δύο υπουργοί επιβεβαίωσαν την περεταίρω ενίσχυση της αμυντικής συ...

Φόρτωση άρθρων...