Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Στόχος του ΠΑΣΟΚ η κατάκτηση τριπλάσιων δήμων από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η Χαριλάου Τρικούπη τρέχει τις διαδικασίες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Άλλωστε, τα χρονικά περιθώρια πλέον για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων στενεύουν - ουσιαστικά απομένει λιγότερο από ένας μήνας για την κατάθεση των συνδυασμών των υποψηφίων - και το κόμμα θα πρέπει να βρει σε όλους τους δήμους της χώρας αξιόμαχα και φρέσκα πρόσωπα που θα συσπειρώνουν κοινωνικές δυνάμεις.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, στην Χαριλάου Τρικούπη θέλουν μέσα στο επόμενο 10ημερο να έχουν καταλήξει στους επικεφαλής συνδυασμών στις Περιφέρειες που απομένουν και στους μεγάλους δήμους, για να καταρτιστούν στη συνέχεια τα ψηφοδέλτια.

Για την επερχόμενη εκλογική μάχη, στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έχουν αποφασίσει να στηριχθούν αποκλειστικά και μόνο στις δικές τους δυνάμεις, βάζοντας το στοίχημα να είναι δεύτερο κόμμα, ώστε στις Ευρωεκλογές που έρχονται να αποτυπωθεί - και σε κεντρικό - επίπεδο η αλλαγή συσχετισμών στον προοδευτικό πόλο.

Στόχος εφικτός αν αναλογιστεί κανείς πως αφενός το ΠΑΣΟΚ ακόμη και στους δύσκολους εκλογικά καιρούς διατήρησε τις δυνάμεις τους σε δήμους και περιφέρειες, αφετέρου σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ υπερτερεί σε δυνάμεις στον χώρο της αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να κερδίσει με στελέχη του που κατέβηκαν ως ανεξάρτητοι ή με υποψηφίους που πήραν το χρίσμα περί τους 70 δήμους και μια Περιφέρεια (της Κρήτης), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε μόλις 35. Η εικόνα αυτή επιβεβαιώνεται και από τους συσχετισμούς στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, όπου σε σύνολο 31 εδρών, τις 19 κατέχει η Νέα Δημοκρατία, τις έξι το ΠΑΣΟΚ και μόνο τις τρεις ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επισημαίνουν, πάντως, καλοί γνώστες της Αυτοδιοίκησης στην Χαριλάου Τρικούπη, το ΠΑΣΟΚ για να είναι καθαρά δεύτερο στις αυτοδιοικητικές εκλογές, με βάση το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, θα πρέπει να διευρύνει περαιτέρω την επιρροή και να κερδίσει τριπλάσιους δήμους από αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Στόχος της ηγετικής ομάδας είναι να φτάσει τους 120 δημάρχους σε όλη τη χώρα, ώστε να αποτελέσουν οι κάλπες του Οκτωβρίου το εφαλτήριο για το μεγάλο άλμα στις ευρωεκλογές, που θα γίνουν σε έναν περίπου χρόνο από σήμερα, τον Ιούνιο του 2024, όπου στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ευελπιστούν να είναι δεύτερο κόμμα. Με αυτόν τον τρόπο, στη Χαριλάου Τρικούπη επιδιώκουν να «καπελώσουν» τον ΣΥΡΙΖΑ και να γίνουν ο «κύριος πόλος» απέναντι στη ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

 

Με πληροφορίες από το «Καρφί»

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μιχάλης Κατρίνης:  Οι ευθύνες για την ακρίβεια και τη διάλυση της δημόσιας υγείας έχουν το όνομα και τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη

Στο διακύβευμα των ευρωεκλογών και το προσωπικό στοίχημα που έθεσε ο κ Μητσοτάκης για την κάλπη της 9ης Ιουνίου αναφέρθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κοινοβουλευτικός εκπροσώπος του ΠΑΣΟΚ...

Στ. Κασσελάκης: Απολύτως σωστός και τεκμηριωμένος ο πατριωτισμός της Συμφωνίας των Πρεσπών

«Ο πατριωτισμός της Συμφωνίας των Πρεσπών ήταν απολύτως σωστός και τεκμηριωμένος», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος κατηγόρησε τη ...

Φόρτωση άρθρων...