Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Πρόταση δυσπιστίας: Σύγκρουση κορυφής απόψε στη Βουλή - Η διαχωριστική γραμμή Μητσοτάκη

Με ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμένεται η αποψινή ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με την οποία θα κλείσει η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, από το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Αριστερά και την Πλεύση Ελευθερίας.

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Χθες βράδυ, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, σε μια ομιλία με εξόχως ανθρώπινα και πολιτικά χαρακτηριστικά, έδωσε πολλές απαντήσεις σε όσα του καταμαρτυρούν οι πολιτικοί αντίπαλοι. Ιδίως, προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τα καμώματα του για τη σύμβαση 717, που έπρεπε να έχει υλοποιηθεί από το 2016, αλλά ολοκληρώθηκε πριν από μερικούς μήνες, αφού, μεσολάβησε η σοκαριστική τραγωδία των Τεμπών, λόγω απανωτών λαθών, όσων είχαν βάρδια εκείνο το βράδυ στον Σταθμό της Λάρισας.

Ο λόγος ανήκει στη Δικαιοσύνη και όχι στους αυτόκλητους... εισαγγελείς και τα λαϊκά δικαστήρια, ενώ ο Κ. Καραμανλής έκανε λόγο για εμπόριο πόνου από κάποιους που θέλουν να πλήξουν επί της ουσίας την ίδια τη χώρα. Γιατί αυτό που έχει επιτύχει η χώρα τα τελευταία χρόνια, δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία μέσα από τα... μπαζώματα και τις άλλες ανοησίες, προσπαθούν να επωφεληθούν. Δεν διστάζουν να εκμεταλλευτούν τους συγγενείς των άτυχων θυμάτων, κάτι στο οποίο δεν μας είχαν συνηθίσει, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση τραγωδίας στο Μάτι...

Απόψε, το ενδιαφέρον στρέφεται σε όσα θα πει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί δεν έχει άλλη επιλογή, από τη σύγκρουση με τους... πελάτες που έχει τα τελευταία χρόνια.

Τόσο στο θέμα των ομόφυλων ζευγαριών, όσο και στην τραγωδία των Τεμπών, η κυβέρνηση την τελευταία περίοδο ακολουθεί μια υπερβολικά αμυντική στάση, η οποία εκλαμβάνεται ως αδυναμία, από τους πολιτικούς αντιπάλους. Γι' αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ παίζουν τα ρέστα τους μπας και μπορέσουν να "κόψουν" πόντους από τον Μητσοτάκη, για να περιοριστεί η, ούτως ή άλλως, μεγάλη διαφορά. Όπως γράφαμε και χθες, βασικός στόχος είναι να υπάρξει κατά το δυνατόν συμπίεση των ποσοστών της ΝΔ και ο δεύτερος να έχει να λέει ότι... καταρρέει η κυβέρνηση!

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Μητσοτάκης θα έχει απαντήσεις για όλους και για όλα, ανεβάζοντας αναγκαστικά τους τόνους. Γνωρίζει ότι η πρόταση δυσπιστίας είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δείξει ποιος αποτελεί την υπεύθυνη δύναμη για τη διακυβέρνηση του τόπου και ποιος είναι ο κυρίαρχος. Γιατί η μεγάλη εικόνα δεν είναι αυτά που υποστηρίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και οι λοιποί... συγγενείς, αλλά οι κατακτήσεις της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Ο Μητσοτάκης έχει απόψε μια μοναδική ευκαιρία να ανοίξει έναν πολυμέτωπο αγώνα, καθώς οι συγκρίσεις τον ευνοούν. Καλείται να στείλει στη... σέντρα όσους υπονομεύουν την πορεία της χώρας προς την ευημερία και την προκοπή, κάνοντας σημαία ευκαιρίας τον ανθρώπινο πόνο, με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών. Πρέπει να στριμώξει τους επικριτές του και να καταδείξει στον ελληνικό λαό τις μεγάλες διαφορές. Πρέπει να κάνει απολογισμό των πεπραγμένων και να στηλιτεύσει τα κακώς κείμενα των αντιπάλων του. Κυρίως, πρέπει να στείλει το μήνυμα προς τις οικογένειες των θυμάτων, ότι κάποιοι κάνουν άγρια σπέκουλα με ημερομηνία λήξης τις Ευρωεκλογές. Πρέπει να ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο των κινήσεων της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα και να καταγγείλει τους επιλεκτικά "ευαίσθητους", οι οποίοι μετέτρεψαν το ανθρώπινο λάθος ενός σταθμάρχη σε αφήγημα κατά της κυβέρνησης, ενώ ποτέ δεν αναφέρθηκαν στα εγκλήματα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην τραγωδία του Ματιού.

Πέραν των απαντήσεων για το πώς θα κινηθεί από δω και πέρα η διαδικασία για την τραγωδία αυτή καθαυτή, ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να δώσει αποστομωτικές απαντήσεις και στο αντι-μητσοτακικό μέτωπο, που στο σύνολο του, δεν αντιστοιχεί ούτε σε μία τρίχα από τα... φρύδια του!

Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να εμπλακεί πάλι σε ένα κλίμα τοξικότητας, όπου διάφοροι ανισόρροποι, λαϊκιστές, τυχοδιώκτες, "ψεκασμένοι" και... μπάζα, θα θέσουν εν κινδύνω τις κατακτήσεις των τελευταίων ετών. Οι πολίτες καλούνται να έχουν στο μυαλό τους τη θέση της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια και να αγνοήσουν τα... νούμερα, τα οποία, το μόνο που μπορούν να... καταφέρουν, είναι να οδηγήσουν τη χώρα προς τα πίσω.

Ο Μητσοτάκης οφείλει να είναι δίκαιος και σκληρός με όλους αυτούς που θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα στην αβεβαιότητα, αδιαφορώντας για τα συμφέροντα της χώρας και προτάσσοντας τα δικά τους μικροπολιτικά συμφέροντα. Πρέπει να κόψει τον βήχα σε όλους αυτούς που έκαναν οτιδήποτε περνάει από το χέρι τους για να προκαλέσουν ζημιά κατά την περίοδο της πανδημίας, καθώς και όλους αυτούς τους οπισθοδρομικούς που θέλουν να εμποδίσουν την πορεία της χώρας προς το μέλλον.

Απόψε το βράδυ ο Μητσοτάκης, πρέπει να διαλύσει με κάθε τρόπο την ψευδαίσθηση που έχουν κάποιοι ότι "η κανονικότητα, στην πραγματικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την Αριστερά" (Έφη Αχτσιόγλου). Από σήμερα το βράδυ, η κυβέρνηση πρέπει να στείλει το μήνυμα ότι άλλο πράγμα μια τραγωδία για την οποία τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη, ξεκινώντας ήδη από τους φυσικούς αυτουργούς και εντελώς διαφορετικό πράγμα η ανοχή στους υπονομευτές του ελληνικού success story. Γιατί αυτό το τελευταίο, είναι που έχει κάνει τους πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης να έχουν... σκυλιάσει και αφηνιάσει!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Να στήσουμε ανάχωμα απέναντι σε αυτούς που καπηλεύονται τη χριστιανοσύνη (Video&Photos)

Αιχμές εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει. Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός αν...

Χίο και Σάμο επισκέφθηκε ο Κασσελάκης (Photos)

Στη Χίο έφτασε το απόγευμα της Παρασκευής ο Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της πολυήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά την άφιξή του στο λι...

Φόρτωση άρθρων...