Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Συνάντηση Δένδια - Τσούνη: Στο επίκεντρο η ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία (Photos)

Πολιτική

Με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνη, συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Ο Τζορτζ Τσούνης και ο Νίκος Δένδιας αντάλλαξαν ρηματικές διακοινώσεις για την κύρωση του Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) από Ελλάδα και ΗΠΑ.

«Είναι μεγάλη μου χαρά σήμερα να σας επιδώσω τη Νότα για την επικύρωση της MDCA, της Αμυντικής Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ, από το Ελληνικό Κοινοβούλιο», ανέφερε ο Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντησή του με τον Τζορτζ Τσούνη.

Ο υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε ότι η MDCA ψηφίστηκε με μία ισχυρή πλειοψηφία άνω των 3/5 από τη Βουλή.

«Ο διάλογος στο ελληνικό Κοινοβούλιο ήταν ένας διάλογος, που, ανεξαρτήτως των απόψεων των κομμάτων, έδειξε ότι η συντριπτική πλειοψηφία, ακόμα και πέρα των 181 βουλευτών, πιστεύει βαθιά στη σχέση της Ελλάδος με τις ΗΠΑ», επεσήμανε ο Νίκος Δένδιας.

«Με την ευχή η παρουσία σας εδώ να συνεχιστεί με την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεών μας, και με τις ευχαριστίες της ελληνικής κυβέρνησης για την εξαιρετική υποδοχή που επιφυλάξατε στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και σε εμάς, για την εξαιρετική υποδοχή επίσης στον πρωθυπουργό στο Κογκρέσο, σας εγχειρίζω τη Νότα για την επικύρωση της Συμφωνίας», κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...