Πέμπτη
23 Μαρτίου 2023

Συνάντηση Μητσοτάκη - Μακρόν στο Παρίσι: Ενέργεια και τουρκική προκλητικότητα «στο τραπέζι»

Πολιτική

Μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση της παρουσίας του στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ταξιδέψει στις 12 Σεπτεμβρίου στη Γαλλία, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ενεργειακή κρίση, η τουρκική προκλητικότητα και οι διμερείς σχέσεις θα απασχολήσουν τους δύο ηγέτες.

Ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δειπνήσουν μαζί, το βράδυ της ίδιας ημέρας, και θα συζητήσουν όλα τα ανοικτά ζητήματα της Ε.Ε., με έμφαση στο ενεργειακό, αλλά και τις σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας.

Ο Μητσοτάκης θα θέσει το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας

Η συνάντηση των δύο ανδρών κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική στην παρούσα συγκυρία, καθώς η ενεργειακή κρίση ταλανίζει ολόκληρη την Ευρώπη και η Ευρωπαϊκή Ένωση δηλώνει πλέον έτοιμη να πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις για την στήριξη των οικονομικών των μελών της, των επιχειρήσεων και των πολιτών.

Παράλληλα, βέβαια, οι τουρκικές «κορώνες» κατά της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα θα τεθούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον πρόεδρο Μακρόν, ο οποίος, εξάλλου, είναι από τους λίγους Ευρωπαίους ηγέτες, που έχει δημόσια καταδικάσει την προκλητικότητα της Άγκυρας και έχει υποστηρίξει την Αθήνα απέναντι στον παραλογισμό και τον αναθεωρητισμό του Ερντογάν.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι Παρίσι και Αθήνα έχουν υπογράψει σημαντικές συμφωνίες στον αμυντικό τομέα, αλλά και στα εξοπλιστικά προγράμματα, με την προμήθεια των γαλλικών Rafale και των φρεγατών Belh@rra.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οικονόμου: «Ο κ. Τσίπρας πολακιζει ασύστολα - Δεν υπάρχει καμία πρόθεση να ιδιωτικοποιηθεί το νερό»

«Ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει μονότονα μεγάλα ψέματα. Η καθαρή αλήθεια είναι ότι το νερό ήταν, είναι και θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση και δεν είναι σωσ...

Ο «οδικός χάρτης» των εθνικών εκλογών του Μαΐου - Το χρονοδιάγραμμα και τα σενάρια συνεργασίας

Ο ορισμός του Μαΐου ως μήνα εκλογών από τον πρωθυπουργό και με επικρατέστερο σενάριο την Κυριακή 21 Μαΐου, Κωνσταντίνου και Ελένης, αυτόματα η περίοδος μετά το Πάσχα μετατρέπεται σ...

Φόρτωση άρθρων...