Παρασκευή
19 Δεκεμβρίου 2025

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Βαυαρό Υπουργό Οικονομικών, Markus Söder

Πολιτική

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε σήμερα συνάντηση με τον Βαυαρό Υπουργό Οικονομικών, κ. Markus Söder.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Βαυαρό Υπουργό Οικονομικών για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία. Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το κύμα λαϊκισμού στην Ευρώπη παρουσιάζει σημάδια υποχώρησης.

Εξετάσθηκαν, επίσης, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ε.Ε. και ιδίως σε ό,τι αφορά το Brexit και το μεταναστευτικό.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία της συνέχισης εφαρμογής της Συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών.

Επίσης, υπογράμμισε την ανησυχία του για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, ενώ επισήμανε την ανάγκη διατήρησης ανοιχτών των διαύλων επικοινωνίας της Ε.Ε. με την Τουρκία.

Από πλευράς του, ο Βαυαρός Υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία, ενόψει των βουλευτικών εκλογών του προσεχούς Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η πλειοψηφία του κόσμου στηρίζει του αγρότες – Ποιο ψηλά από Τσίπρα η Καρυστιανού (κάρτες)

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του MEGA, το 71% θεωρεί δίκαια τα αιτήματα των αγροτών και το 63% θεωρεί «δικαιολογημένα» τα μπλόκα των -...

Φόρτωση άρθρων...