Δευτέρα
28 Νοεμβρίου 2022

Υπουργικό Συμβούλιο: Συνεδριάζει με σημαντική ατζέντα

Με το… βλέμμα στην τουρκική προκλητικότητα και τις ακραίες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεδριάζει σήμερα, στις 11 το πρωί, το υπουργικό Συμβούλιο.

Η συνεδρίαση έρχεται σε μία χρονική συγκυρία, όπου το κλίμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι τεταμένο εξαιτίας των πρωτοφανών προκλήσεων από την πλευρά της Άγκυρας.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και τα μηνύματα που αναμένεται να στείλει προς την Άγκυρα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τις τελευταίες ημέρες έχει διαμηνύσει στην Άγκυρα, ότι δεν θα δεχθεί απειλές και αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Σχεδόν αδύνατο ένα ραντεβού Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Πράγα

Το κλίμα αυτό, όπως είναι φυσικό, κάνει ένα ραντεβού Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Πράγα να μοιάζει σχεδόν αδύνατο. Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ανοιχτός σε μια τέτοια συνάντηση, όμως δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί υπό τη σκιά απειλών και υβριστικών επιθέσεων από την πλευρά του Τούρκου προέδρου. Μέχρι την Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην τσεχική πρωτεύουσα μεσολαβούν περίπου δέκα ημέρες, αν σε αυτό το διάστημα και υπό την επιθυμία διεθνών παραγόντων για μια τέτοια συνάντηση ο κ. Ερντογάν κάνει μια στροφή 180 μοιρών, τότε τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Η ατζέντα του Υπουργικού

  • Εισήγηση από τους υπουργούς Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσο σχετικά με το Ενοποιημένο Προσχέδιο Δράσης της κυβέρνησης για το 2023 – Σχέδια δράσης των υπουργείων.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη για τον Προγραμματισμό Ανθρώπινου Δυναμικού για το 2023.
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό, Απόστολο Βεσυρόπουλο των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης των δεσμευμένων και δημευμένων περιουσιακών στοιχείων που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες, β) Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας.
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και την αναπληρώτρια υπουργό, Μίνα Γκάγκα του νομοσχεδίου για την ίδρυση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία Ογκολογικό Κέντρο Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ».
  • Εισήγηση από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα και τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνι Γεωργιάδη για την επιλογή προέδρου και συμβούλων της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή για την υπαγωγή αναγκαστικών απαλλοτριώσεων ακινήτων στην παρ. 1 του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων για την εκτέλεση έργων γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας.
  • Ενημέρωση από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Οικονόμου για το Ψηφιακό Κέντρο Ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τα δυο ζητήματα που θα θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον βασιλιά Κάρολο - Αύριο η συνάντηση στο Λονδίνο

Στόχος της κυβέρνησης είναι η ανάλογη ανάδειξη του κτήματος και των εγκαταστάσεων του Τατοΐου και στο πλαίσιο αυτό ήδη εκτελούνται ή έχουν δρομολογηθεί έργα συνολικού προϋπολογισμο...

Φόρτωση άρθρων...