Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Αποφασίζει ο Κασσελάκης μετά τις αποχές Πολάκη, Ηλιόπουλου και το «παρών» της Κασιμάτη

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει τις λιγότερες διαρροές στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιο που αφορά την ισότητα στον γάμο, το γεγονός ωστόσο ότι  ανάμεσα στους τρεις βουλευτές που είτε απείχαν, είτε ψήφισαν «παρών» βρίσκεται ο Παύλος Πολάκης κάνει τα πράγματα πιο περίπλοκα.

Ωστόσο εκτός από τον Παύλο Πολάκη, «παρών» επί της αρχής αλλά «ναι» σε κάποια άρθρα ψήφισε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ της Β’ Πειραιά  Νίνα Κασσιμάτη, ενώ απείχε και ο βουλευτής επικρατείας Όθωνας Ηλιόπουλος.

Με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν οι επιπτώσεις για τις οποίες μίλησε ο Στέφανος Κασσελάκης για όσους δεν υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο αφορούν τους τομείς ευθύνης. Δηλαδή ο Παύλος Πολάκης αναμένεται να αντικατασταθεί από την θέση του υπερσυντονιστή της κοινοβουλευτικής ομάδας, ενώ για την Νίνα Κασσιμάτη και τον Όθωνα Ηλιόπουλο – που είναι άγνωστο γιατί δεν ψήφισε – προφανώς θα γίνει άλλη συζήτηση.

Ο Παύλος Πολάκης με μία ανάρτηση του  πάντως χθες το βράδυ αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους απείχε από την ψηφοφορία λέγοντας:

«Οι ενστάσεις και οι ανησυχίες που έχω σχετικά με το επίμαχο νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, αφορούν κυρίως στην επέκταση των δικαιωμάτων, μέσω Ευρωπαϊκού Δικαίου, στην τεκνοθεσία και το δικαίωμα απόκτησης παιδιών μέσω παρένθετης κύησης. Θεωρώ ότι τα όποια νομικά ζητήματα υπήρχαν θα μπορούσαν να λυθούν με διεύρυνση των όσων προβλέπονται από το σύμφωνο συμβίωσης».

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ωστόσο ότι η απόφαση του Παύλου Πολάκη να απέχει από την  ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο δεν έχει να κάνει τόσο με την ουσιαστική διαφωνία του βουλευτή Χανίων με το νομοθέτημα, αλλά με ένταση που υπάρχει στις σχέσεις του με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Με βάση την δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα υπάρξουν συνέπειες για όποιον δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο αναμένεται στις επόμενες ώρες να ζητηθεί η παραίτηση του Παύλου Πολάκη από την θέση του υπερσυντονιστή της κοινοβουλευτικής ομάδας, ενώ από το κάδρο έχει βγει εντελώς το ενδεχόμενο της διαγραφής του βουλευτή Χανίων από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποκλείεται ο κ. Πολάκης να καθαιρεθεί από Συντονιστής του Κοινοβουλευτικού έργου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και τη θέση του να καταλάβει έτερος βουλευτής του κόμματος, με τις πληροφορίες να θέλουν ως επικρατέστερη τη Ραλλία Χρηστίδου, αλλά και να απωλέσουν την ιδιότητα του Τομεάρχη οι Όθων Ηλιόπουλος και Νίνα Κασιμάτη, που κατέχουν σήμερα τα χαρτοφυλάκια του Απόδημου Ελληνισμού και Μετανάστευσης και Ασύλου αντίστοιχα, καθώς πηγές της Κουμουνδούρου απέκλειαν χθες το ενδεχόμενο διαγραφής τους.

Πάντως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απέφυγε χθες το βράδυ, προσερχόμενος στο μπαρ Sodade2, για να γιορτάσει την υπερψήφιση του νομοσχεδίου της ισότητας στο γάμο να τοποθετηθεί επί του μέλλοντος του Παύλου Πολάκη, λέγοντας πως «συνέχεια για αυτό θα με ρωτάτε;», ενώ για το νομοσχέδιο σχολίασε για το νομοσχέδιο πως χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα περνούσε, ενώ χωρίς το ΠΑΣΟΚ θα περνούσε. «Καλώ τους γονείς, πολλοί από εσάς μπορεί να έχετε ένα παιδί που ανήκει στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, η Ελλάδα προχωρά και γίνεται βήμα βήμα μία προοδευτική χώρα», τόνισε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...