Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Δεν θα παραλάβει τη διερευνητική ο Τσίπρας - Στο ΠΑΣΟΚ και στην... απλή αναλογική ρίχνει τις ευθύνες για τη συντριβή ο ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική

Υπό τη βαριά σκιά που δημιούργησε η εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε στις 16:00 το μεσημέρι η συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου του κόμματος στην Κουμουνδούρου υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, σε μια προσπάθεια επανασχεδιασμού της στρατηγικής, ενόψει των δεύτερων εκλογών, που πλην απροόπτου, αναμένονται στις 25 Ιουνίου.  Στόχος της Κουμουνδούρου είναι να γίνουν γρήγορα οι αναγκαίες αλλαγές, στον δρόμο προς τις κάλπες.

Όπως ανακοινώθηκε, την Τετάρτη αναμένεται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, ενώ δηλώσεις αναμένεται να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να μεταβεί το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα αποδεχθεί τη διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου,αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι:

  • Αφενός δεν ανιχνεύτηκε «η ενίσχυση της ΝΔ των τελευταίων ημερών»
  • Αφετέρου ότι ηττήθηκε η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για την απλή αναλογική, ήττα για την οποία επιρρίπτει τις ευθύνες στα κόμματα της ήσσονος και προοδευτικής αντιπολίτευσης τα οποία απαξίωσαν τις συνεργασίες και εξαπέλυσαν «μονομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που έτεινε χείρα προοδευτικών συγκλίσεων» και «άνοιξαν το δρόμο για την ισχυρή επικράτηση της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη».

Τέλος, ο Αλ. Τσίπρας ανακοίνωσε τη σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής την ερχόμενη Τετάρτη, «όπου θα γίνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αλλά και χάραξη των επόμενων κινήσεων στο δρόμο για τις κάλπες του Ιουνίου».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στην Κέρκυρα για το Πάσχα ο Κασσελάκης (Video&Photos)

Στην Κέρκυρα έφτασε ο Στέφανος Κασσελάκης, για να περάσει τις ημέρες του Πάσχα. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει και πολιτική δραστηριότητα καθώς αύριο θα συναντηθεί με ...

Κοντονής για Μάτι: Το δικαστήριο δίκασε με βάση τον Ποινικό Κώδικα που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Την απόφαση του δικαστηρίου που αφορά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι κλήθηκε να σχολιάσει προ ημερών στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 ο πρώην υπουργός Δικα...

Φόρτωση άρθρων...