Κυριακή
12 Μαΐου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Διπλή «βόμβα» λίγο πριν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Με μια κίνηση που θυμίζει το δημοψήφισμα του Αλέξη Τσίπρα, ο Στέφανος Κασσελάκης περνάει στη βάση το μπαλάκι των διαγραφών των τεσσάρων ανταρτών. Το βίντεο βγήκε στον αέρα ενώ νωρίτερα είχε γίνει γνωστό από στόμα σε στόμα πως δύο κορυφαίοι αποχωρούν και συγκεκριμένα ο Νίκος Βούτσης και ο Πάνος Σκουρλέτης. Ο τελευταίος, ένας εκ των τεσσάρων προς διαγραφή, πλέον ότι και να πει η βάση δεν έχει νόημα.

Στην επιστολή του θα υπάρξει άδειασμα του Τσίπρα που δεν κατάφερε να ανακάμψει σε ευνοϊκό περιβάλλον για τον ΣΥΡΙΖΑ, στη διαδικασία που με σφραγίδα Τσίπρα έφερε τον Κασσελάκη και στον ίδιο τον Κασσελάκη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχείται σήμερα από αντιΣΥΡΙΖΑ, λαϊκίστικες και κεντροδεξιές απόψεις. Η αναιμική συλλογική λειτουργία και ο προσωποπαγής χαρακτήρας του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια ήταν ένα μια αρνητική πραγματικότητα. Αποκορύφωμα της απόλυτης ρευστοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν το συνέδριο το 2022 καθώς και η ψήφιση του τελευταίου καταστατικού του κόμματος που άνοιξε τον δρόμο στην εκλογή του Στ. Κασσελάκη», αναφέρει ο Πάνος Σκουρλέτης στην επιστολή του.

Συνασπισμός… διασπάσεων

Ο Αλέκος Αλαβάνος που έφυγε, ο Φώτης Κουβέλης σε αυτή την φωτογραφία φεύγει με την χαρακτηριστική χειρονομία του με το δάκτυλο, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γιάνης Βαρουφάκης, Παναγιώτης Λαφαζάνης και μια σειρά άλλοι και τώρα το Σαββατοκύριακο το νέο διαζύγιο σε μία πορεία ενός κόμματος γραμμένη με διασπάσεις που δεν δικαιώνουν το όνομα συνασπισμός.

Το βράδυ η Ομπρέλα έκανε σύσκεψη μέσα στην νύχτα και η Έφη Αχτσιόγλου είχε σε στρογγυλό τραπέζι το δικό της πολεμικό συμβούλιο. Η Ομπρέλα κατέληξε πως θα τα πει πριν πάρουν το καπέλο τους και φύγουν.

Η Αχτσιόγλου μένει εν αναμονή των εξελίξεων και με καθαρό τον ρόλο της ψύχραιμης εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Το Σαββατοκύριακο είναι η ώρα για το μεγάλο ξεκαθάρισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Κασσελάκη να μην βουτάει ο ίδιος το χέρι του στο αίμα της νέας εσωκομματικής σφαγής. Οι αντιδράσεις ήδη δίνουν τον τόνο και οι επιστολές ρίχνουν βαριά σκιά.

«Δεν θα παραστώ στην αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής εφόσον με την παρούσα επιστολή μου δεν θα είμαι πλέον μέλος του κόμματος, του οποίου υπήρξα συνιδρυτής και συνδιαμορφωτής της ταυτότητας και των πολιτικών του μέχρι και σήμερα. Εκτιμώ ότι το κόμμα μας, αντί της αναγκαίας ανασύνταξης με πανστρατιά όλων των δυνάμεων του, υφίσταται πλέον δυστυχώς μια κατάσταση που προσομοιάζει σε πολιτική ανήκεστο βλάβη», αναφέρει ο Νίκος Βούτσης στην επιστολή αποχώρησής του.

Παραμένουν ασαφείς οι επόμενες κινήσεις Τσίπρα

Στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου το ερώτημα όμως δεν είναι πια πόσοι θα μείνουν και πόσοι θα φύγουν, αλλά πόσοι θα έρθουν. Οι δημοσκοπήσεις δεν τα λένε καλά, κάποιοι αναμένουν τον Τσίπρα να πει ή να κάνει κάτι.

Και οι Ευρωεκλογές «δαμόκλειος σπάθη» πάνω από τα κεφάλια των υποστηρικτών του Κασσελάκη. Αν δεν τα καταφέρουν θα είναι αυτοί που θα κληθούν να κλείσουν τελευταίοι την πόρτα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γεραπετρίτης: «Θέματα κυριαρχίας δεν μπορούν να τεθούν στο τραπέζι με την Τουρκία»

Για την επικείμενη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μίλησε σε συνέντευξή του ο Γιώργος...

Φόρτωση άρθρων...