Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Κόντρες, αποχωρήσεις και αναμονή για το νέο κόμμα

Πολιτική

Συνεχίστηκε και το Σαββατοκύριακο το μπαράζ των αποχωρήσεων, τη σκυτάλη πήρε η πλειοψηφία της νεολαίας του κόμματος, ενώ την ίδια στιγμή ο Στέφανος Κασσελάκης άσκησε δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Έπειτα από τους ακαδημαϊκούς της Θεσσαλονίκης τη σκυτάλη της εξόδου από το κόμμα πήρε η νέα γενιά, καθώς παραιτήθηκαν από Κεντρικό Συμβούλιο Νεολαίας 37 από τα 51 μέλη, ενώ από τη Νεολαία και από το κόμμα αποχώρησαν ο γραμματέας Κωνσταντίνος Βλαχάκης και 31 μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου.

«Η αλλαγή ηγεσίας και η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη δεν δείχνει ωστόσο να μπορεί να αντιστρέψει την πορεία διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αντιθέτως, η στρατηγική και μια σειρά ενεργειών του νέου προέδρου και της ηγετικής ομάδας δείχνουν να επιταχύνουν αυτή τη συνθήκη», αναφέρεται στο κείμενο αποχώρησης.

Η νεολαία του κόμματος ανακοίνωσε την αναπλήρωση των κενών θέσεων και νέος γραμματέας εκλέχτηκε ο Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα είχαν αποχωρήσει οι νεολαίες Ρεθύμνου και Ηρακλείου Κρήτης.

«Σφηνάκια» και χαλάρωση

Και ενώ η τρικυμία των αποχωρήσεων συνεχιζόταν, ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε στις Σπέτσες όπου πέρασε στιγμές χαλάρωσης με σφηνάκια και χαμόγελα.

Από Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει μπροστά τις μηχανές συνεχίζοντας την αδιαμεσολάβητη, όπως λέει, επαφή με την κοινωνία με εξορμήσεις και συναντήσεις με φορείς, ενώ προχώρησε σε παρέμβαση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

«Στα σκαριά» η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα

Τους τόνους μεταξύ νεοπροεδρικών δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη και των προς ώρας 11 ανεξάρτητων βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ανεβαίνουν με φόντο τις αποχωρήσεις.

Το στρατηγείο της ομάδας Αχτσιόλγου και της «Ομπρέλας» του Ευκλείδη Τσακαλώτου συνεχίζουν πυρετωδώς τις διεργασίες για τη διαμόρφωση της νέας ΚΟ και το όνομα αυτής, ενώ επικεφαλής αναμένεται να αναλάβει ο Αλέξης Χαρίτσης.

Τα δύο στρατόπεδα ανταλλάσσουν πυρά πριν ακόμα βρεθούν στη Βουλή σε ξεχωριστές κοινοβουλευτικές ομάδες.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπό την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη και της ηγετικής του ομάδας διαλύει, ραγδαία και ανεπίστρεπτα το ιστορικό κόμμα της Αριστεράς και την ίδια στιγμή βυθίζει στην ανυποληψία έναν ολόκληρο πολιτικό και κοινωνικό χώρο», ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η συγκρότηση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας με ορόσημο τη συζήτηση του προϋπολογισμού στην ολομέλεια, ενώ ο νέος φορέας σε δεύτερο χρόνο θα επικεντρωθεί στην αναμέτρηση των ευρωεκλογών.

Ορόσημο το συνέδριο του κόμματος

Ο Γιώργος Μαντέλας, διευθυντής των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ», δήλωσε στο MEGA πως κρίσιμο ορόσημο για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το πότε θα οριστεί το συνέδριο του κόμματος.

«Εάν το συνέδριο οριστεί για τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο, νομίζω θα περιμένουν όλοι μέχρι τότε. Εάν όμως το συνέδριο πάει μετά τις ευρωεκλογές, νομίζω θα έχουμε εξελίξεις», εκτίμησε.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο μίας τέταρτης διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ στο προσεχές μέλλον.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: Υπερσύγχρονο - Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους

Tο υπό ανέγερση νέο νοσοκομείο στην Κομοτηνή επισκέφθηκε το απόγευμα o Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών. Το νέο γενικό νοσοκομείο στην...

Επιστολική ψήφος: Πώς ψηφίζουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου - Αναλυτικός οδηγός με 15 ερωταπαντήσεις και οδηγίες

Αναλυτικό οδηγό με τη μορφή 14 + 1 σύντομων ερωτήσεων – απαντήσεων εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, ο οποίος θα αποτελέσει τον «οδικό χάρτη» των Ελλήνων που θα ασκήσουν το εκλογικό...

Φόρτωση άρθρων...