Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Οι συμμαχίες που θα κρίνουν το αποτέλεσμα των Εκλογών για την προεδρία

Λίγες ημέρες απομένουν για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών Εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή νέου προέδρου. Πολλοί είναι εκείνοι που τάσσονται υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη μετά τον πρώτο γύρο των Εκλογών για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί στις συμμαχίες της επόμενης κάλπης.

Από υποψηφιότητα-έκπληξη στο απόλυτο φαβορί. Ο μέχρι πρότινος άγνωστος Στέφανος Κασσελάκης διεκδικεί μαζί την Έφη Αχτσιόγλου, την οποία ξεπέρασε κατά 9 μονάδες στον πρώτο γύρο, την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η απόσταση μεταξύ των δύο διεκδικητών της ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται σε χάσμα. Η Έφη Αχτσιόγλου απορρίπτει κατηγορηματικά την πρόταση του συνυποψηφίου της να αναλάβει πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αν εκλεγεί εκείνος πρόεδρος του κόμματος, καθώς όπως είπε ο Στέφανος Κασσελάκης έχει επιλέξει στο πλευρό του τον Παύλο Πολάκη και την Θεοδώρα Τζάκρη και δήλωσε στρατιώτης της παράταξης για την επόμενη ημέρα.

Πολλοί είναι εκείνοι όμως, που από ό,τι φαίνεται άλλαξαν στρατόπεδο και πλέον τάσσονται υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη αντί της Έφης Αχτσιόγλου. Πλέον, αυτό που θα κρίνει το τελικό αποτέλεσμα είναι το πώς θα διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα όσοι στην προηγούμενη αναμέτρηση είχαν ψηφίσει τους υπόλοιπους υποψηφίους. Βέβαια κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα ψηφίσουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Νίκο Παππά στον πρώτο γύρο. 

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου: 

Κασσελάκης Στέφανος: 44,91% (66.156 ψήφοι)
Αχτσιόγλου Έφη: 36,18% (53.292 ψήφοι)
Τσακαλώτος Ευκλείδης: 8,93% (13.156 ψήφοι)
Παππάς Nίκος: 8,68% (12.787 ψήφοι)

Οι συμμαχίες που θα κρίνουν το αποτέλεσμα:

Κασσελάκης & Παππάς 53,59%

Αχτσιόγλου & Τσακαλώτος 45,11%

Το «μήνυμα» της πρωτιάς Κασσελάκη

Η πολιτική αναλύτρια «RASS», Μαρία Καρακλιούμη, μιλώντας στο «Live News» είπε πως τα ποσοστά που πήρε ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσαν το μήνυμα για ανανέωση.

«Η πρώτη ένδειξη ήταν ο Τσίπρας και τώρα ο Κασσελάκης. Είναι ένα μήνυμα από την κοινωνία. Θέλουμε κάποιον να μας δώσει εναλλακτικές για τα προβλήματά του. Η επόμενη μέρα βρίσκει διάφορες ομάδες στον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε η πολιτική αναλύτρια.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επιστολική ψήφος: Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων - Πάνω από 178.000 εγγραφές

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για την επιστολική ψήφο. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα (epistoliki.ypes.gov.gr) θα μείνει ανοιχτή μέχρι τις 23:59 της , Μεγάλης Δευτέρας...

Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε το μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους - Μήνυμα κατά της αποχής στις ευρωεκλογές

«Στις ευρωεκλογές θα κριθεί πόσο δυνατές θα είναι οι ελληνικές φωνές στην Ευρώπη αλλά και το πόσο σταθερό θα είναι το πολιτικό σκηνικό ώστε η Ελλάδα να μείνει σε τροχιά προόδου», τ...

Φόρτωση άρθρων...