Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 500 στελέχη καταγγέλλουν Πολάκη για μπούλινγκ κατά Φίλη (ονόματα)

Πολιτική

Τη στήριξή τους στο Νίκο Φίλη εκφράζουν εκατοντάδες στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και φωτογραφίζοντας τον Παύλο Πολάκη κάνουν λόγο για εσωκομματικό μπούλινγκ που «δεν είναι ίδιον της Αριστεράς».

Οι προσωπικές επιθέσεις σε κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με αρχή εκείνη προς τον Νίκο Φίλη, αμέσως μετά το τέλος της πρόσφατης συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, όπου ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε την εκλογή προέδρου και ΚΕ από τη βάση προκαλώντας τη διαφωνία του κ. Φίλη ο οποίος μιλάει για αρχηγικό κόμμα και «star system» καθώς και για συστημική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ  φαίνεται ότι προβληματίζει ένα διογκούμενο αριθμό μελών του και μάλιστα από τη λεγόμενη «βάση».

Η έγνοια, όπως επισημαίνουν οι υπογράφοντες, για ένα συνέδριο με απολύτως δημοκρατικές διαδικασίες, με αμοιβαίο σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις που ελεύθερα θα εκφράζονται από και προς πάσα κατεύθυνση ώστε η τελική τους σύνθεση να συμβάλει στον στόχο του κόμματος για πτώση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αποκρυσταλλώθηκε στο παρακάτω κείμενο που φέρει 500+ υπογραφές.

Μεταξύ αυτών που υπογράφουν είναι η βουλευτής Φωτεινή Βάκη, 13 ακόμα πρώην βουλευτές και πρώην υπουργοί όπως οι κ.κ. Φωτάκης και Παρασκευόπουλος, ιστορικά στελέχη όπως οι κ.κ. Πετραλιάς και Κλαυδιανός, πανεπιστημιακοί και μέλη του think tank του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά το κείμενο των 500+ υπογραφών έχει ως εξής:

«Το πολιτικό μπούλινγκ δεν είναι ίδιον της Αριστεράς

»Με ιδιαίτερη ανησυχία βλέπουμε ότι, όσο πλησιάζουμε στη σύγκληση του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τα φαινόμενα επιθέσεων σε μέλη και στελέχη του κόμματος πυκνώνουν. Πρόκειται για ανοίκειες επιθέσεις ενάντια σε στελέχη που εκφράζουν σκεπτικισμό ή και διαφωνίες για προτάσεις και επιλογές της ηγεσίας του κόμματος. Οι πρόσφατες επιθέσεις στο σ. Ν. Φίλη, που μάλιστα φαίνεται να βρίσκονται σε πλήρη συντονισμό τόσο με τους «αντισύριζα φίλους του ΣΥΡΙΖΑ» όσο και με όσους υπηρετούν πιστά τα συμφέροντα των ιδιοκτητών των συστημικών μέσων ενημέρωσης, αποτελεί το τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα.

»Οι επιθέσεις αυτές, που συχνά επεκτείνονται και σε δραστήρια μέλη τοπικών Οργανώσεων Μελών τα οποία προασπίζονται την ταυτότητα της ριζοσπαστικής αριστεράς, αποδυναμώνουν την κοινωνική και πολιτική επιρροή του κόμματος και υπονομεύουν την αναγκαία ανασυγκρότηση, οδηγούν σε εσωστρέφεια και μας απομακρύνουν από την προοπτική νίκης.

»Υπ’ αυτή την έννοια εξελίσσεται σε μια αρνητική συνθήκη για το κόμμα και την δημοκρατία γιατί συμπίπτει με το ύφος και το ήθος κάποιων στελεχών του κόμματος, που φαίνεται να θεωρούν ότι η πολιτική αντιπαράθεση, με την νεο-ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να εξαντλείται σε προσωπικές επιθέσεις, προσβολές, χαρακτηρισμούς και την άνευ όρων και ορίων σκανδαλολογία.

»Το κλίμα που δημιουργούν τα παραπάνω θλιβερά φαινόμενα υπονομεύει, αν δεν ακυρώνει, την παράδοση της πολιτική μας κουλτούρας, στην οποία θεμελιώθηκε η μεγάλη ιστορική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ. Μια πορεία, που έφερε σε κυβερνητικό προσκήνιο την Αριστερά και στηρίχθηκε στη δημοκρατική, δημιουργική, σύνθεση των διαφορών του όλου της αριστεράς: από τη μη νεοφιλελευθεροποιημένη σοσιαλδημοκρατία μέχρι την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και τα νέα κοινωνικά κινήματα.

»Τα φαινόμενα αυτά μας ανησυχούν και είναι απολύτως καταδικαστέα γιατί δεν συμβάλλουν στη συνοχή και την αποτελεσματικότητα της αντιπολιτευτικής μας στρατηγικής. Δεν δημιουργούν συνθήκες ενότητας μαχητικού φρονήματος, απαραίτητου για την πολιτική, κοινωνική και οργανωτική προετοιμασία για την προοπτική νίκης.

»Γι’ αυτό κάνουμε έκκληση σε όσους /ες ενδιαφέρονται και στρατεύονται για την έμπρακτη και ουσιαστική αμφισβήτηση της πλέον τοξικής για τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή κυβέρνηση, να αντιδράσουν και να απονομιμοποιήσουν τέτοια φαινόμενα καθώς και όσους τα δημιουργούν. Το μπούλινγκ δεν είναι ίδιον της Αριστεράς.

»Κατά συνέπεια, αποτελεί αυτονόητο καθήκον όσων αγωνιούν για το μέλλον της δημοκρατίας, της κοινωνικής συνοχής, της αριστεράς και του κόμματός μας να διαφυλάξουν την οργανωτική και πολιτική κουλτούρα που ενδυναμώνει την ενότητα και την συντροφικότητα, να αγωνιστούν σε όλα τα επίπεδα του κόμματος για την αποκατάσταση της δημοκρατικής και συντροφικής λειτουργίας».

Δείτε αναλυτικά εδώ τον κατάλογο των υπογραφών

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρόταση δυσπιστίας: Σύγκρουση κορυφής απόψε στη Βουλή - Η διαχωριστική γραμμή Μητσοτάκη (live)

Με ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμένεται η αποψινή ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με την οποία θα κλείσει η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης...

Κώστας Καραμανλής: Δεν κρύβομαι, δεν κρύφτηκα και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία

«Δεν κρύβομαι, δεν κρύφτηκα και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία», τόνισε ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε...

Φόρτωση άρθρων...