Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Στις 11 Νοεμβρίου θα αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή για τους Φίλη, Βίτσα, Σκουρλέτη και Τζουμάκα

Για ένα καθόλου βελούδινο διαζύγιο ετοιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα απανωτά «φάουλ» του Στέφανου Κασσελάκη φαίνεται πως κορυφώθηκαν με τη διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα και ολοκληρώθηκαν με τις διάγραφες των Νίκου Φίλη, Πάνου Σκουρλέτη και Δημήτρη Βίτσα.

Με τον εσωκομματικό πόλεμο να μαίνεται και χωρίς ο νέος πόλεμος να καταφέρνει να τον κατευνάσει, μόνος δρόμος φαίνεται πως είναι πλέον η διάσπαση.

Οι ιδεολογικές διαφορές που ήρθαν στην επιφάνεια, αλλά και η αυταρχικότητα του Στέφανου Κασσελάκη περισσότερο έχουν πυροδοτήσει την ήδη μεγάλη ένταση, παρά έχουν καταφέρει να καθησυχάσουν τα πνεύματα.

Ο νέος πρόεδρος κατηγορείται για μία σειρά αντικαταστατικών επιλογών, με αποκορύφωμα τις διαγραφές Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα.

Οι διαγραφές έγιναν μέσω twitter στο οποίο ο πρόεδρος έγραψε ότι οι τρεις «έθεσαν εαυτούς εκτός κόμματος», μόνο και μόνο για να απαντήσει μισή ώρα αργότερα η Κουμουνδούρου ότι ο πρόεδρος του κόμματος χρησιμοποίησε την επίμαχη φράση «εκ παραδρομής» και οι Φίλης, Βίτσας και Σκουρλέτης θα παραπεμφθούν στα όργανα, όπως ορίζει το καταστατικό.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας θα έπρεπε να κάνει εισήγηση προς τα όργανα που συμμετέχουν κι εκείνα να κάνουν μία συνεδρίαση και να απαντήσουν. Τα θέματα που θα εξεταστούν είναι δύο: εάν θα υπάρξει οριστική διαγραφή ή παύση για έναν χρόνο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ν. Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το "πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα" ακρίβειας»

«Στις 9 Ιουνίου είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αποδοκιμάσουμε την αλαζονεία και τη διαφθορά του συστήματος εξουσίας του κ. Μητσοτάκη», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο Αγ...

Ν. Ανδρουλάκης: Αδιανόητο να έχουμε συνεχιζόμενα κρούσματα που πλήττουν το κύρος του κράτους – Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Την Αμφιλοχία επισκέφθηκε το μεσημέρι της Κυριακής(28/4) ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ολοκληρώνοντας την τριήμερη περιοδεία του σε νομούς της Ηπείρου ...

Φόρτωση άρθρων...