Τρίτη
07 Δεκεμβρίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Στις 24-27 Φεβρουαρίου το Συνέδριο

Πολιτική

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, ο Αλέξης Τσίπρας εισηγήθηκε την πραγματοποίηση του 3ου Συνεδρίου του κόμματος το διάστημα 24-27 Φεβρουαρίου 2022.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εισηγήθηκε μια σειρά από πολιτικές πρωτοβουλίες και εξωστρεφείς παρεμβάσεις για το επόμενο διάστημα.

«Ηρθε η ώρα να προχωρήσουμε συντεταγμένα στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού μας για την οργανωτική ανασυγκρότηση, τη διεύρυνση και τον ποιοτικό μετασχηματισμό του κόμματος», είπε ο κ. Τσίπρας -μεταξύ άλλων- και πρόσθεσε πως πρέπει «να ξαναπιάσουμε το νήμα με κορύφωση ένα συνέδριο τομής και συνέχειας, που θα μας δώσει ώθηση στον αγώνα μας για μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία».

Αναφορικά με το συνέδριο του κόμματος -μεταξύ άλλων- επισήμανε:

«Ηρθε η ώρα να προχωρήσουμε συντεταγμένα στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού μας για την οργανωτική ανασυγκρότηση, τη διεύρυνση και τον ποιοτικό μετασχηματισμό του κόμματος. Να ξαναπιάσουμε το νήμα με κορύφωση ένα συνέδριο τομής και συνέχειας που θα μας δώσει ώθηση στον αγώνα μας για μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία και τη πολιτική αλλαγή που θα φέρει την προοδευτική διακυβέρνηση.»

Ο Αλέξης Τσίπρας εισηγήθηκε:

  1. Τρίμηνη εξόρμηση και πολιτική καμπάνια εγγραφής νέων μελών, καθώς και διεξαγωγή περιφερειακών συνδιασκέψεων, ανοιχτών στην κοινωνία, σε όλες τις περιφέρειες, με στόχο την εξειδίκευση των προγραμματικών μας θέσεων για κάθε περιφέρεια.
  2. Σύγκληση της Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης το ερχόμενο Σάββατο 23/10, προκειμένου να αποφασίσει τη σύγκληση του 3ου Συνεδρίου καθώς και τη συγκρότηση:
  • Της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου.
  • Της Επιτροπής Απόφασης
  • Της Επιτροπής Καταστατικού

Ως προς το χρονοδιάγραμμα, πρότεινε:

  • Η εξόρμηση για εγγραφή νέων μελών να ξεκινήσει άμεσα και οι λίστες των μελών που θα λάβουν μέρος στην εκλογή συνέδρων να κλείσουν στις Οργανώσεις Μελών και στον isyriza, στις 15 Ιανουαρίου 2022.
  • Από τις 10 ως τις 14 Φεβρουαρίου να γίνουν οι εκλογές στις ΟΜ των αντιπροσώπων του 3ου Συνεδρίου.
  • Το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να πραγματοποιηθεί στις 24-27 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Μπλίνκεν και Μενέντεζ: Πολύτιμος σύμμαχος για τις ΗΠΑ η Ελλάδα

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γ...